Foto: DELFI
Pirms 1.jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām portāls "Delfi" tradicionāli piedāvās lasītājiem virtuālās Rīgas mēra "aklās vēlēšanās", un šoreiz arī jautājumus galvaspilsētas atslēgu tīkotājiem noteiks lasītāji.

Nobalsojiet sociālajā tīklā "Facebook" par, jūsuprāt, aktuālāko Rīgas problēmu, kura nākamajam Rīgas domes priekšsēdētājam būtu nekavējoties jārisina, un portāls "Delfi" lūgs populārāko partiju mēra amata kandidātiem izstāstīt savu risinājumu trim problēmām, kuras lasītāji atzīs par aktuālākajām.

Rīgas mēra "aklajās vēlēšanās" nākamnedēļ lasītāji varēs nobalsot par partiju izvirzīto mēra amata kandidātu risinājumiem, nezinot, kurš mēra amata kandidāts šo risinājumu piedāvā. Īstie atbilžu autori un uzvarētāji tiks atklāti īsi pirms 1.jūnija vēlēšanām.

Ņemot vērā, ka nereti cilvēki, piedalīdamies vēlēšanās, balso emocionālu apsvērumu dēļ, nevis, izvērtējot konkrētās partijas programmu un piedāvātos risinājumus, "Delfi" piedāvā, pirms izdarīt savu izvēli 1.jūnijā, virtuāli nobalsot par potenciālo koalīcijas veidotāju piedāvātajiem darbiem.

Ar jautājumu par problēmu risinājumiem "Delfi" vērsīsies pie tām partijām, kuras pēc socioloģisko aptauju datiem ir populārākās, un tām ir visreālākās iespējas iekļūt jaunajā Rīgas pašvaldības deputātu sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!