Apvienība "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) satiksmes ministra amatam izvirzījusi pašreizējo īpašu uzdevumu ministru sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Robertu Zīli. TB/LNNK uz šo amatu bija divi pretendenti - Zīle un Guntars Krasts.
Kā ziņots, nākamo valdību veidos partija "Jaunais laiks" (JL), Latvijas Pirmā partija (LPP), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un TB/LNNK.

Gadījumā, ja Valsts prezidente uzticēs valdību veidot JL līderim Einaram Repšem, no partijas JL tajā būs finanšu ministrs Valdis Dombrovskis, iekšlietu ministrs Māris Gulbis, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, ārlietu ministre Sandra Kalniete, tieslietu ministrs Aivars Aksenoks, kultūras ministre Inguna Rībena un divi īpašo uzdevumu ministri - Āris Auders veselības aprūpes lietās un Ivars Gaters reģionālās attīstības un pašvaldību lietās.

LPP jaunajā valdībā paredzēti Ministru prezidenta biedra amats, ekonomikas ministra amats un divi īpašu uzdevumu ministri - bērnu un ģimenes lietās Ainārs Baštiks un ministrs sabiedrības integrācijas lietās. LPP sola nedēļas laikā izvirzīt kandidātus vakantajiem ministru amatiem.

ZZS zemkopības ministra amatam kandidēs Mārtiņš Roze, vides ministra - Raimonds Vējonis, bet labklājības ministra amatam kandidāts tiks izvirzīts tuvākajā laikā. Pēc neoficiālas informācijas ZZS labklājības ministra amatam varētu izvirzīt Dobeles slimnīcas galveno ārstu Andreju Spridzānu.

Aizsardzības ministra amatā paliks pašreizējais ministrs Ģirts Valdis Kristovskis no TB/LNNK, bet satiksmes ministra amatam partija deleģējusi Zīli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!