Aicina iedzīvotājus iesaistīties Spīdolas balvas ekonomikā 2007 laureātu izvirzīšanā, portālu "Delfi" informēja pasākuma organizētāji.
Pasākuma organizētāji norāda, ka Spīdolas balva ekonomikā ir valsts mēroga balva, kas ikgadēji tiek piešķirta par ieguldījumu Latvijas ekonomiskās brīvības attīstībā. Izvērtējot šīs balvas kandidātus tiek ņemti vērā vairāki faktori. Vērā ieguldījumu brīvās iniciatīvas un brīvā tirgus paplašināšanā Latvijas tautsaimniecībā, konkurences nodrošināšanu un noteikta tirgus sektora vai tautsaimniecības paplašināšanu, ieviešot Latvijas tirgū jaunus produktus vai pakalpojumus un indivīda brīvību ekonomiskā palielināšanā, paaugstinot izglītības, zināšanu un prasmju līmeni.

Balvas kandidātu pieteikumu, norādot to vārdu, uzvārdu, amatu, kā arī pamatojot kandidāta ieguldījumu Latvijas ekonomikā, ir iespēja sūtīt uz "Ekonomistu apvienību 2010" Raiņa bulvārī 21-16, Rīgā, LV – 1050 ar norādi "Spīdolas balva ekonomikā 2007". Kandidātus var pieteikt arī "Ekonomistu apvienības 2010" mājas lapā www.ekonomisti.lv sadaļā "Izvirzi kandidātu Spīdolas balvai ekonomikā".

Spīdolas balvas ekonomikā kandidāta pieteikumus pieņems līdz 1.oktobrim. Tās laureāta vārdu "Ekonomistu apvienība 2010" nosauks oktobra beigās, bet apbalvošanas ceremonija paredzēta 14.novembrī.

Spīdolas balvas ekonomikā pasniedz kopš 1997.gada. 2003.gadā "Ekonomistu apvienība 2010" mainīja Spīdolas balvas tautsaimniecībā un ekonomikā koncepciju un formu, kā galveno balvas dominanti nosakot personas ieguldījumu ekonomiskās brīvības palielināšanā Latvijas tautsaimniecībā.

2004.gadā atjaunoto Spīdolas balvu ekonomikā saņēma Einars Repše – par lata atjaunošanu Latvijā 1993.gadā un turpmāko tā vērtības nelokāmu uzturēšanu par spīti neefektīvo saimniecisko struktūru politiskajam spiedienam un Andris Šķēle – par reformu programmas īstenošanu ekonomiski kritiskajos 1996. – 1997. gados, bezdeficīta budžeta filozofijas iedzīvināšanu.

Spīdolas balvu ekonomikā iepriekšējos gados saņēmis arī nacionālās aviosabiedrības "Air Baltic" prezidents un izpilddirektors Bertolds Martins Fliks. Kā arī "Hansabankas" prezidente Ingrīda Blūma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!