Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktos uz Latvijas - Krievijas robežas pēc Ziemassvētkiem Latvijas pusē pilnībā izzudušas robežas šķērsošanu gaidošo kravas automašīnu rindas, informēja Valsts robežsardzes (VRS) Preses un sabiedrisko attiecību dienesta priekšniece Dace Ūdre.
Sestdien plkst.9 Terehovā iebraukšanu Latvijā gaidījušas 200, bet Grebņevā - 16 kravas automašīnas.

Terehovas robežkontroles punkta priekšnieks Aivars Bulis šādu situāciju komentēja ar brīvdienām un gadumijas svētku tuvošanos. "Ir nedēļas nogale, bet tūlīt pēc tam - Jaungads, kad arī Krievijā neviens nestrādā un nav, kas pieņem kravas. Tāpēc neviens vairs uz Krieviju nebrauc, visi mūsējie pamazām atgriežas Latvijā," teica Bulis. Viņš informēja, ka vēl naktī Latvijas pusē rindā gaidījušas apmēram 30 kravas automašīnas, taču jau ap plkst.8 rindas vairs nav bijis.

Automašīnu rindu nav arī Grenctāles robežkontroles punktā uz Latvijas - Lietuvas robežas, kā arī Ainažu un Valkas robežkontroles punktos uz Latvijas - Igaunijas robežas.

Jau vēstīts, ka piektdienas rītā Terehovā izbraukšanu no Latvijas gaidīja 123 kravas automašīnas, bet iebraukšanu valstī - 165 kravas auto. Grebņevā izbraukšanu no Latvijas gaidīja 78, bet iebraukšanu valstī - 45 kravas automašīnas.

Vēstīts arī, ka VRS priekšnieks Gunārs Dāboliņš iepriekš sarunā ar prognozēja, ka Ziemassvētkos automašīnu rindas saruks, jo cilvēki svētkus vēlas sagaidīt mājās. Bet pēc svētkiem Dāboliņš prognozēja rindu palielināšanos, jo no Eiropas Savienības atkal gaidāma kārtējā automašīnu plūsma, un rindas būs līdz pat Jaunajam gadam. "Toties janvārī, es varu apsolīt, robežpunktos rindā negaidīs neviena automašīna," sacīja Dāboliņš, atsaucoties uz citu gadu pieredzi.

Robežsargi arī ziņo, ka pagājušajā diennaktī uz Latvijas robežas aizturētas 23 personas, no tām 19 Latvijas iedzīvotāji un 4 ārzemnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!