Foto: LETA

Ja pēc tikšanās ar tiesībsargu Juri Jansonu arī Latvijas Zaļā partija (LZP) teiks jāvārdu viņa kandidatūrai uz Valsts prezidenta amatu, jau šodien Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti varētu parakstīt dokumentu par Jansona virzīšanu augstajam amatam.

Jau vēstīts, ka ZZS veidojošās Latvijas Zemnieku savienības (LZS) valde nolēmusi Valsts prezidenta amatam virzīt tiesībsarga Jansona kandidatūru.

Vēl tiek gaidīts LZS lēmums par Jansona virzīšanu. Pēcpusdienā politiskais spēks tiksies ar tiesībsargu un uzklausīs viņa redzējumu. Partijas gala lēmums varētu būt zināms pēcpusdienā.

Ja LZS lēmums būs pozitīvs, jau šodien ZZS deputāti varētu parakstīt dokumentu par Jansona virzīšanu Valsts prezidenta amatam un iesniegt Saeimas Prezidijā.

Ziņots, ka koalīcijas Saeimas deputāti oficiāli izvirzījuši Eiropas Savienības tiesas tiesnesi Valsts prezidenta amatam.

Iesniegumu par Levita izvirzīšanu parakstījuši vairāki koalīcijas deputāti: Raivis Dzintars (NA), Ināra Mūrniece (NA), Juta Strīķe (JKP), Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP), Daniels Pavļuts (A/P), Vita Tērauda (A/P), Artuss Kaimiņš ("KPV LV"), Aldis Blumbers ("KPV LV"), Arvils Ašeradens (JV) un Ainars Latkovskis (JV).

Valsts prezidenta kandidatūru pieteikšana sākās ceturtdien, 9. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!