Foto: LETA
Reformu partija (RP) ar Liepājas partiju (LP) koalīciju Liepājas pilsētas domē veidos tad, ja tās līderis Uldis Sesks netiks izvirzīts mēra amatam atkārtoti.

RP jau ir tikusies ar LP un izteikusi savus nosacījumus koalīcijas veidošanai, sacīja RP Liepājas nodaļas līderis Jānis Vilnītis. Viens no nosacījumiem ir LP spēja atrast jaunus līderus un nevirzīt Sesku mēra amatam.

Pēc pirmās tikšanas RP gaidīs LP nostāju un gatavību piekāpties nosacījumiem, teica Vilnītis.

Taču arī "Saskaņas centrs" (SC) Liepājā nevēlas atrasties opozīcijā. Tas sarkanās līnijas nav vilcis un nevelk arī tagad, tāpēc sarunas par koalīcijas veidošanu risinās gan ar Reformu partiju (RP), gan Liepājas partiju, pastāstīja Saeimas SC frakcijas deputāts Valērijs Agešins, kurš parlamentā ievēlēts no Kurzemes apgabala.

SC pirmdien jau ir ticies ar "Liepājas partijas" vadītāju un līdzšinējo Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku, savukārt ar RP pārstāvi Jāni Vilnīti SC iecerējis tikties ceturtdien vakarā vai piektdien rīta pusē, teica Agešins.

Viņš prognozēja, ka sarunas par koalīcijas izveidi Liepājas domē nebūs ātras.

LP līderis Uldis Sesks iepriekš norādīja, ka runās ar abiem domē iekļuvušajiem spēkiem un par koalīcijas biedru izvēlēsies to, kura mērķi būs vistuvākie LP mērķiem.

Kopumā Liepājā vēlēšanās piedalījās 21 021 cilvēks jeb 44,06% balsstiesīgo.

Pašvaldību vēlēšanās Liepājā iekļuvušas trīs partijas; lielāko balsu skaitu ieguvusi LP, kas ieguvusi septiņas vietas, RP ‒ piecas,

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!