Iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons, kā arī kārtības policijas priekšnieks Aivars Grigulis pieļauj, ka varētu atkāpties no amatiem, ja situācija ceļu satiksmē mēneša laikā neuzlabosies un satiksmes negadījumos arī turpmāk ies bojā un cietīs tikpat daudz cilvēku kā pēdējā laikā.
Mēnesis kā atskaites punkts tiek minēts tāpēc, ka ministrs ceturtdien tikšanās laikā ar Griguli un Ceļu policijas pārvaldes (CPP) priekšnieku Visvaldi Puķīti uzdeva abām policijas amatpersonām mēneša laikā pārstrukturēt viņu vadīto struktūru darbu, lai iespēju robežās maksimāli novērstu traģisko autoavāriju statistiku.

"Ja situācija mēneša laikā nemainīsies, es atbildību prasīšu no šiem abiem kungiem," ceturtdien žurnālistiem apliecināja Jēkabsons un atzina, ka sabiedrības vērtējumā atbildīgs par minētās problēmas risinājumu būs arī viņš. "Jā, prakse rāda, ka ir bijuši arī demisijas gadījumi, taču par to mēs varētu runāt pēc mēneša, kad būs redzams, kas ir vai nav mainījies," norādīja ministrs.

"Ja situācijas uzbalošanās būtu 100% atkarīga tikai no mums, es varētu atklāti pateikt, ka atkāpšos, ja situācija nebūs mainījusies," ministra teiktajam piebilda Grigulis. "Taču tā diemžēl nav atkarīga tikai no iekšlietu sistēmas, bet arī no autoceļu stāvokļa un vadītāju apzinīguma pakāpes un braukšanas kultūras," viņš uzsvēra.

Puķītem Jēkabsons uzdevis pievērst lielāku uzmanību CPP specrotas darbam, pēc iespējas biežāk to nosūtot strādāt ārpus Rīgas, kā arī pastiprināt cīņu pret braukšanas ātruma pārkāpējiem, braucējiem dzērumā un bez šofera tiesībām. Bet Grigulim - sadarbībā ar Valsts policijas Iekšējās drošības biroju pastiprināti kontrolēt ceļu policijas darbu, cīnoties pret korumpētību, turklāt ne tikai policistiem "piecīšu ņēmējiem", bet arī kukuļu devējiem šoferiem.

Šomēnes autoavārijās Latvijā jau bojāgājuši 40 cilvēki, bet kopš gada sākuma - kopumā jau 247, savukārt miesas bojājumus guvuši vairāk nekā 3300 cilvēku. Valstī kopumā no 1.janvāra līdz 19.jūlijam reģistrēti 26 196 satiksmes negadījumi, 2486 - ar cietušajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!