Foto: LETA

Jūrmalas aizsardzības biedrība (JAB) trešdien vērsusies Satversmes tiesā, prasot atzīt 2016. gada 24. martā pieņemtos Jūrmalas teritorijas plānojuma grozījumus vairākās teritorijās par spēkā neesošiem, portālu "Delfi" informēja JAB.

''Biedrība joprojām iebilst pret Lielupes grīvas dabas ainavas ar 42 metru – 12 stāvu – augstām ēkām, kāpu apbūvi, tostarp Karginu ģimenes īpašumā Bulduros, apbūvi pilsētas mežos, daudzdzīvokļu ēku celtniecību tieši blakus arhitektūras piemineklim Dzintaru koncertzālei, kā arī tikko uzceltas Krūmiņu ģimenei piederošas viesnīcas Dzintaros pārveidošanu par daudzdzīvokļu namiem, laupot jūrmalniekiem solītās darba vietas un samazinot to īpašniekiem iemaksājamos nodokļus pilsētas budžetā par 40 000 eiro gadā,'' teikts biedrības paziņojumā medijiem.

JAB pauž pārliecību, ka plānotās izmaiņas nav sabiedrības interesēs un ir pretrunā ar Jūrmalas domes (JD) pieņemto Attīstības stratēģiju.
''Diemžēl nākas secināt, ka teritorijas plānošanas process apzināti ir izveidots tā, lai sabiedrība reāli nevarētu ietekmēt lēmumus, kuri ilgtermiņā ietekmē pašu sabiedrību,'' teikts paziņojumā.

Jau ziņots, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) septembrī apturēja Jūrmalas domes saistošos noteikumus par pilsētas teritorijas plānojumu, kas attiecas uz apbūves noteikumiem – teritoriālā plānojuma grozījumu grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apakšpunktus.

Tajā pašā nedēļā Jūrmalas dome ārkārtas sēdē nobalsojusi par četru punktu atcelšanu no Teritorijas plānojuma grozījumiem.

JAB šī gada martā organizēja piketu pret teritoriālo plānojumu. Uz to pulcējās aptuveni 20 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!