Foto: Valsts policija
Kad 2014. gadā Madars Kupičs nolēma kļūt par policistu, lēmums bija diezgan vienkāršs – galu galā viņa māsa jau labu brīdi strādāja Valsts policijā (VP), bet otras māsas vīrs iepriekš strādāja pašvaldības policijā. Arī draugu lokā daudzi nēsāja uzplečus.

Šonedēļ līdz tam mazāk pazīstamā VP Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas inspektora Kupiča vārds publiski izskanēja, jo viņš par saviem līdzekļiem palīdzēja vardarbībā cietušai sievietei.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Kupičs 2014. gadā kļuva par policijas kadetu, bet no 2015. gada strādā kā policijas inspektors. Kupiča vecākā māsa 2002. gadā uzsāka darbu Liepājas pašvaldības policijā, bet kopš 2005. gada strādā Valsts policijā.

Sarunā ar portālu "Delfi" Kupičs sacīja, ka nelaimē nonākušajai sievietei palīdzējis, jo "ir jābūt vienkārši cilvēcīgiem".

"Kā tu uzvedīsies tā gan jau uzvedīsies pret tevi, jo viss labais dzīvē nāk atpakaļ," sacīja Kupičs un uzsvēra, ka visi viņa kolēģi cenšas darīt labu darbu.

"Mēs dienu dienā darām daudz un dikti labus darbus, bet tāpat saņemam nopēlumu. No simts labajiem darbiem varbūt vienu dzird sabiedrība," atzīmēja Kupičs.

Vaicāts, kāpēc vardarbībā cietušo sievieti nevarēja nogādāt kādā Liepājas pašvaldības sociālajā centrā, Kupičs atbildēja, ka Flotes ielā gan atrodas nakts patversme, taču tajā sievietei nāktos telpu dalīt ar vairākiem cilvēkiem, no kuriem daļa ir bezpajumtnieki.

"Ja ir skaidrs, ka cilvēkam ir laba ģimenes situācija, bet uz šo brīdi nav labi, tad es nezinu, vai cilvēks gribētu tur iet. Ja gribas salīdzinoši labus apstākļus, tad es nezinu, kur šādam cilvēkam iet," sacīja Kupičs.

Liepājas Sociālajā dienestā portālam "Delfi" norādīja, ka pilsētā ir viens sociālā atbalsta dzīvoklis, kas ir paredzēts ģimenēm ar bērniem. Dienestā arī atzīmēja, ka nelaimē nokļuvušie var tikt īslaicīgi izmitināti nakts patversmē.

Vaicāts par karjeras izvēli, Kupičs sacīja, ka darbs policijā — tā ir stabilitāte. "Tas nav tā kā strādāt uzņēmumā, kur vienu mēnesi algu izmaksās, bet citā nē. Šis ir valsts darbs, kur ir konkrēta alga un konkrētas sociālās garantijas," skaidroja inspektors, piebilstot, ka ikdienā viņam darbā prieku sagādā saskarsme ar cilvēkiem un iespēja izdarīt kaut ko labu.

Sabiedrībai un kolēģiem Kupičs novēlēja mazāk sūkstīties un mēģināt sliktajā saskatīt labo. Tāpat viņš atgādināja, ka nav jākautrējas lūgt palīdzību, ja tā nepieciešama. "Nevajag mēģināt ķepuroties vienam, nevajag baidīties prasīt palīdzību," sarunu noslēdza Kupičs.

Jau vēstīts, ka svētdien, 19. septembrī, Kupičs atbildēja uz izsaukumu par ģimenes konfliktu. Ierodoties notikuma vietā Kupičs konstatēja, ka sievietei ir bail uzturēties savā dzīvesvietā, bet nav citas vietas, kur palikt, tāpēc par saviem līdzekļiem sagādāja viņai naktsmītni.

Kupičs jau iepriekš nonācis mediju uzmanības lokā, proti, pirms pāris mēnešiem viņš palīdzēja kādam vīrietim, kuram jūrmalā tika nozagtas drēbes. Kupičs aizveda vīrieti pie sevis uz mājām un ļāva izvēlēties drēbes un apavus, kā arī līdzi iedeva naudu, lai vīrietim nebūtu jādodas mājās kājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!