Tas, ka nodokļu maksātājiem jāturpina finansēt bezmaksas Covid-19 testēšana, lai cilvēki varētu iegūt sertifikātu pakalpojumu izmantošanai, ir neloģiski, ceturtdien Ministru kabineta (MK) sēdē uzsvēra premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV). Viņš gan piebilda, ka bezmaksas testu atcelšanai nevajadzētu attiekties uz personām, kam ir ārsta nosūtījums.

Politiķis arī norādīja, ka valdībai kopumā ir svarīgi, lai turpmāk samazinātos ierobežojumu skaits visās nozarēs. Taču kā pamatmērķi viņš izvirzīja valsts gatavību rudenim, proti, lai uz 1. septembri nebūtu novērojams jauns infekcijas līmeņa pieaugums. Kariņš sacīja, ka ekspertu ieskatā, ja vakcinācija turpināsies līdzšinējos tempos, šāds pieaugums varētu nenotikt.

"Viss, ko mēs plānojam, ir, ka vakcinētiem cilvēkiem būs vieglāka dzīve un lielāka brīvība, bet nevakcinētiem, diemžēl, būs apgrūtinājumi ar mērķi, lai cilvēki piesakās un iziet cauri vakcinācijai," sacīja Kariņš, uzsverot, ka vakcinācija ir "pamatu pamats".

Ziņots, ka Ministru kabinets ceturtdien lemj par dažādu jaunu atvieglojumu ieviešanu Covid-19 ierobežojumos.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā diennaktī veikti 10 080 Covid-19 testi, reģistrēti 196 jauni saslimšanas gadījumi un saņemti ziņojumi par 15 nāves gadījumiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Patlaban 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju ir 175,7.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!