Foto: F64

Bijušais Valsts ieņēmuma dienesta (VID) ģenerāldirektors Dzintars Jakāns kopš otrdienas strādā jaunajā amatā Finanšu ministrijā (FM), portālam "Delfi" apstiprināja FM Komunikācijas nodaļas vadītāja vietnieks Aleksis Jarockis.

Jakānam ir iedalīts atsevišķs kabinets un viņš jau sācis lietu nodošanu.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka valdība nolēma Jakānu "rotēt" uz Finanšu ministriju, kur viņš būs departamenta vadītājs.

Valdība par Jakāna "rotēšanu" lēma vairākkārt. Pirmajā reizē, pretēji iepriekš valdības koalīcijas lemtajam, ministri nobalsoja pret Jakāna pārcelšanu darbā uz Finanšu ministriju, savukārt otrajā piegājienā tomēr nobalsoja "par".

"Jakāna lieta" ilga vairākus mēnešus, un to uzsāka finanšu ministrs Einārs Repše (JL), ierosinot pret VID šefu vairākas disciplinārlietas. To izmeklēšanas komisija uzskatīja, ka, lai gan Jakāns ir pieļāvis pārkāpumus, tomēr viņam piemērojams vieglāks disciplinārsods, taču Repše uzstāja, ka Jakānu no amata jāatlaiž. Tam nepiekrita koalīcijas partneri, un galu galā valdība nonāca pie kompromisa, nolemjot Jakānu pārcelt citā amatā.

Savukārt disciplinārlietā Repše Jakānam jau pēc pārcelšanas jaunajā amatā piemēroja sodu – atalgojuma samazināšanu par 20% uz gadu.

Jakāns solījis valdības lēmumu par pārcelšanu apstrīdēt tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!