Foto: LETA

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes loceklis Emīls Jakrins iesniedzies atlūgumu un turpmāk būs Rīgas domes Satiksmes departamentu par direktora pienākumu izpildītāju, ceturtdienas, 15. septembra, vakarā vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Jakrins šos pienākumus veic jau no augusta vidus, kad saistībā ar Rīgas ielu remontdarbu lēno gaitu no amata atstādināja departamenta direktoru Vitāliju Reinbahu.

Augusta beigās dome gribēja izskatīt jautājumu par Reinbaha atbrīvošanu, taču nevarēja, jo viņš bija slima bērna kopšanas atvaļinājumā.

Pēc LTV rīcībā esošās informācijas, Jakrina līdzšinējais amats CSDD tiks likvidēts, un četru valdes locekļu vietā paliks trīs un valdes priekšsēdētājs.

Jakrins savulaik bija nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) biedrs, 2005.gadā ieņēma Rīgas vicemēra Jāņa Birka padomnieka amatu, kā arī SIA "Rīgas nami" padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu.

Savukārt 2010.gadā ar Jakrina vārdu bija saistīts politisks skandāls, kad partijas biedri viņu izslēdza no partijas, jo Jakrins vienlaikus ieņēma vairākus nozīmīgus amatus, tostarp satiksmes ministra biroja vadītāja amatu un CSDD valdes locekļa amatu. Kā toreiz pauda VL-TB/LNNK vadība, Jakrina iecelšana CSDD valdē vērtējama kā nepieņemama gan tāpēc, ka tas veikts pēdējā dienā bez jebkāda konkursa, gan paša Jakrina apšaubāmās reputācijas dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!