Foto: LETA
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) partijas VL pret viņu vērstā kampaņa ir nepamatota un saistīta ar vēlmi "spodrināt savas spalvas", sacīja Emīls Jakrins (TB/LNNK), kura izslēgšanu no partijas ceturtdien ieteica apsvērt VL-TB/LNNK Revīzijas komisija.

Šādam komisijas lēmumam Jakrins nekādā veidā nepiekrītot, jo tas neesot pamatots un balstīts uz faktiem un juridiskiem apsvērumiem. "Tas ir tīri politisks lēmums," sacīja Jakrins, paužot sašutumu un izbrīnu, kāpēc neesot uzaicināts uz šo Revīzijas komisijas sēdi, lai varētu sniegt paskaidrojumus.

TB/LNNK pārstāvis uzsvēra, ka pārmetumi viņam esot nepamatoti un balstīti uz faktiem, kas ir nepatiesi vai nepareizi interpretēti.

"Ir politiķi, kas ar skandāliem vēlas spodrināt savas spalvas. VL to dara jau kopš priekšvēlēšanu laika un turpina to darīt," sacīja Jakrins.

Kā ziņots, nacionālās apvienības Revīzijas komisija šodien nolēmusi ieteikt apvienības valdei lemt par Jakrina izslēgšanu no partijas, aģentūrai LETA pastāstīja komisijas priekšsēdētājs Aldis Grunde.

Komisija šodien vērtēja aizejošā satiksmes ministra Kaspara Gerharda (TB/LNNK) veikto viņa partijas biedra Jakrina iecelšanu Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdē.

Kā norādīja Grunde, Revīzijas komisija abu personu rīcībā saskatījusi partijas programmas pārkāpumus sadaļā par labu pārvaldību.

"Jāizvērtē, vai Jakrins ir cienīgs atrasties partijā, jo viņa reputācija nav pārāk laba," sacīja Revīzijas komisijas vadītājs.

Šo lietu lūgts izvērtēt arī abu partiju Ētikas komisijās.

VL-TB/LNNK partijas VL līderis Raivis Dzintars aģentūrai LETA sacīja, ka nacionālās apvienības valde noteikti šo jautājumu pētīs un apspriedīs, bet lēmumu par Jakrina izslēgšanu varot pieņemt tikai TB/LNNK.

Kā ziņots, Dzintars Jakrina iecelšanu CSDD valdē vērtē kā nepieņemamu un solīja to izvērtēt apvienības Revīzijas komisijā.

"Šāda rīcība man šķiet pilnīgi nepieņemama - gan tāpēc, ka tas veikts pēdējā dienā bez jebkāda konkursa, gan paša Jakrina apšaubāmās reputācijas dēļ," sacīja Dzintars.

Dzintars uzsvēra, ka šāda Gerharda rīcība neatbilstot nacionālās apvienības ētikas principiem.

VL pārstāvji jau iepriekš pauduši nosodījumu Jakrina darbībai, iebilstot pret viņa rīcību, mēģinot ietekmēt Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta vadītāju Mareku Gailīti.

CSDD valdes locekļa alga mēnesī pašlaik ir aptuveni 2000 latu pirms nodokļu nomaksas. Jakrins iecelts piektajā, līdz šim vakantajā valdes amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!