Pirmdien slimnīcā ar muguras problēmām ievietots rokgrupas "Līvi" basģitārists Jānis Grodums. Grodumam nepieciešams apmēram nedēļu ilgs rehabilitācijas kurss.
‘Līvu’ dalībnieki izvairās sniegt liecības policijai

Rīgas 1.slimnīcas uzņemšanas nodaļas vadītāja Nora Jurjāne aģentūrai LETA pastāstīja, ka Grodumam nepieciešams apmēram nedēļu ilgs rehabilitācijas kurss - ārstēšanās ar medikamentiem un fizioterapijas procedūra.

Tā kā Jurjāne ar Groduma veselības stāvokli iepazinusies tikai pirmdien, viņa nezināja teikt, kādēļ mūziķis slimnīcā ievietots tikai trīs nedēļas pēc traģiskās autoavārijas uz Daugavpils šosejas, kurā gāja bojā "Līvu" bundzinieks Dainis Virga un ilggadējais skaņu operators Juris Jakovļevs.

Grodums autoavārijā guva dažāda smaguma traumas un muguras sasitumus. Arī iepriekš mūziķim esot bijušas problēmas ar muguru, bet pēc avārijas stāvoklis saasinājies, veselībai kaitējis arī pēc negadījuma pārdzīvotais stress. Turklāt aizvadītajā sestdienā "Līvi" sniedza koncertu Ogres estrādē.

Pirmdienas rītā Grodums aģentūrai LETA stāstīja, ka veselības stāvoklis liedz viņam doties uz Daugavpili, kur policija cietušos mūziķus plānoja nopratināt traģiskās avārijas dēļ.

Lai gan uz Daugavpili Grodums nedevās, ar policiju mūziķis tiksies otrdien Rīgā.

Sestdienas vakara koncertā Ogrē, pēc Groduma vērtējuma, "Līvi" pulcēja gandrīz 2 000 skatītāju. Publika esot bijusi atsaucīga, un pēc koncerta, kurā spēlēts ilgāk, nekā plānots, daudzi izteikuši līdzjūtību.

Pirmais koncerts, kas rīkots pēc traģiskā negadījuma, saņēmis pretrunīgas atsauksmes. Pēc koncerta vairāki skatītāji pauduši sašutumu, ka mūziķi uz skatuves kāpuši acīmredzamā reibuma stāvoklī. Grodums skaidro, ka abi ar Virgu avārijā guvuši smagu smadzeņu satricinājumu, no kā tik drīz nespēj atgūties, un tas arī atspoguļojas viņu izskatā. "Mums abiem ir smagas smadzeņtrīces. Tādēļ arī var šķist, ka izskatāmies kā iereibuši," sacīja mūziķis.

Koncerts "Draugus pieminot" esot rīkots labdarības dēļ, stāsta Grodums. Daļa koncerta ienākumu tiks ziedoti arī bojā gājušo ģimenēm. Tas ir honorārs, ko būtu saņēmuši Dainis Virga un Juris Jakovļevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!