No amata atbrīvo kukuļošanas skandālā iesaistīto Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta vadītāju Raimondu Janitu, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.
Iepriekš Rīgas vicemērs Andris Ārgalis pieprasījis Pilsētas attīstības departamenta direktoram Pēterim Strancim atbrīvot no darba Janitu un lauzt līgumu ar padomnieku Dienvidu tilta un Rīgas Ziemeļu transporta koridora projektu realizācijas jautājumos Vilni Štramu.

Jau ziņots, ka dome pārbaudīs SIA "NCC Spilve development" projekta virzību, saistībā ar kuru Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizdomās par starpniecību kukuļdošanā ceturtdien aizturēja Janitu un Štramu.

KNAB Janitu un Štramu aizturēja aizdomās par iespējamu kukuļošanu, kas pēc neoficiālas informācijas esot notikusi saistībā ar uzņēmuma "NCC Spilve development" celtniecības plāniem Dzirciema ielā. Pie Janitas KNAB atrada lielu naudas summu - 65 000 eiro (aptuveni 45 000 latu), kura bija jānodod kādai Rīgas domes amatpersonai. Kukuļošanas lietā piektdien abi aizturētie apcietināti.

Kukuļošanas domē saistīta ar SIA "NCC Spilve development" ieceri būvēt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kompleksu Spilvē, Dzirciema ielā. Pie KNAB amatpersonām vērsās uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Tomings Prīts (Toomingas Priit), iepriekš ziņoja "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!