Foto: Shutterstock

Aizvadītajā diennaktī slimnīcās ar apdegumiem nogādāti trīs vīrieši, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Visi trīs vīrieši bijuši alkohola reibuma ietekmē.

Viens no cietušajiem guva apdegumus, kurinot ugunskuru ar degšķidruma palīdzību, kā rezultātā bīstamā viela uzsprāgā un vīrieša drēbes aizdegās. Vīrietis nogādāts slimnīca ar krūšukurvja, vēdera un kāju apdegumiem.

NMPD pārstāvji atzīmē, ka aizvadītajā diennaktī nav saņemts neviens izsaukums par aizrīšanos ar pārtiku. Kopumā NMPD uzsver, ka šogad svētki ir aizvadīti prātīgāk nekā pērn.

Piektdien Trapenes pagastā vienā no dīķiem tika atrasts noslīcis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD saņēma informāciju, ka ūdenī redzamas cilvēka drēbes un kurpes. Ūdenslīdēji pārmeklēja dīķi un atrada bojāgājušo, kuru izcēla krastā un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 24 izsaukumus uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēku, kuru laikā cietuši vairāki cilvēki.

Piektdien plkst.10.23 saņemts izsaukums Ropažu ielā Rīgā, kur dega garāžu komplekss. Notikuma vietā konstatēts, ka dega šķūņi un garāžas 360 kvadrātmetru (m2) platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots mediķiem.

Plkst.13.51 ugunsdzēsēji steidzās uz Smilšu ielu Alūksnē, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg neapsaimniekota koka ēka 101 m2 platībā. Dzēšanas darbu laikā, pie mediķiem vērsās viens ugunsdzēsējs glābējs, kas pēc apskates darbu turpināja.

Savukārt plkst.17.00 saņemts izsaukums uz Tukuma novada Vānes pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva dzīvokļa vannas istabā deg veļas mašīna un siena 7 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki. Viens cilvēks, kurš bija no blakus ēkas un palīdzēja evakuēties iedzīvotājam, tika nodots mediķiem.

Neilgi pēc pusnakts ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Silmalas pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienstāva dzīvojamā māja deg pilnā 100 m2 platībā un tai ir iebrucis jumts. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija izkļuvis cilvēks, kurš bija cietis un nodots mediķiem. Ugunsgrēks tika likvidēts no rīta plkst.6.05.

Plkst.00.40 VUGD saņēma izsaukumu Ropažu novada Stopiņu pagastā, kur deg garāža. Notikuma vietā konstatēts, ka deg garāža ar piebūvētu nojumi 140 m2 platībā un divas vieglās automašīnas. Mēģinot nodzēst liesmas saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots mediķiem.

Aizvadītājā diennaktī VUGD saņēma 67 izsaukumus - 24 uz ugunsgrēk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!