Analizējot pēdējo informāciju par laika izmaiņām, Valsts Hidrometeoroloģijas aģentūra prognozē, ka Jāņos tomēr nelīs un laiks būs saulains un vēss, liecina aģentūras informācija.
Lietus mākoņi no Latvijas teritorijas pakāpeniski atkāpsies jau 22.jūnijā, bet turpmākajās dienās – 23. un 24.jūnijā, virs Latvijas pastiprināsies augsta spiediena apgabals, kas sev līdzi nesīs saulainu un sausu laiku. Vēji būs lēni, starp mākoņiem spīdēs arī saule un gaiss pakāpeniski iesils.

Līgo dienā temperatūra būs 19 līdz 24 grādi, tikai jūras piekrastē būs no 16 līdz 18 grādiem, Jāņu naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz 8 – 13 grādiem, bet dienā saulē gaiss iesils pat līdz 21 - 26 grādiem.

Sākotnējā laika prognoze gan liecināja, ka šogad Jāņu nakts būs lietaina. Aģentūras apkopotā informācija liecina, ka pēdējo 45 gadu laikā visbiežāk lietainās Jāņu naktis bija Stendes un Saldus rajonā, kur vidēji lietainas bija 23 – 24 Jāņu naktis no 45, savukārt visretāk Jāņos lija Dobeles, Bauskas, Daugavpils un Zosēnu apkaimē (vidēji 13 – 14 naktis no 45).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!