Foto: F64

Ceturtdien notikušais balsojums par tiesībsargu liecina par politiskās kultūras augšanu, uzskata tiesībsarga amatā atkārtoti ievēlētais Juris Jansons.

Runājot par Saeimas ļoti līdzvērtīgo balsojumu, Jansonam uzvarot vien ar dažu balsu pārsvaru, Jansons norādīja, ka deputātu izvēle bija katras frakcijas izšķiršanās.

"Manuprāt, šī diena bija diezgan godīga attiecībā uz to, kāda informācija bija pirms tam par savām izvēlēm. Manuprāt, ir ļoti loģiski, ja "Vienotība" izvirza savu kandidāti un tad pieturās pie tā. Arī "Saskaņa" pirms tam godīgi teica, ka atbalstīs "Vienotības" kandidāti. Līdz ar to jāsaka, ka politiskā kultūra ir mainījusies pozitīvā virzienā".

Jautāts par to, vai pret viņu balsojošo partiju izteiktie pārmetumi tiks iekļauti viņa turpmākajā darbībā, piemēram, partijas "Saskaņa" norādītais par darbu ar mazākumtautību jautājumu, Jansons uzsvēra, ka viņa galvenais uzdevums ir nodrošināt tiesību universialitāti un to, lai tas "netiek izmantots politiskās spēlītēs".

Viņš uzskata, ka Saeimas vērtējums viņa darbam kopumā ir pozitīvs, jo sarunās par iepriekšējo periodu saņemtas atzinīgas atsauksmes.

Jansons gan uzskata, ka debatēm pirms tiesībsarga izvēlēšanas būtu jābūt ilgākām un ar lielāku auditorijas iesaisti.

Kā ziņots, Saeima ceturtdien tiesībsarga amatā atkārtoti ievēlēja līdzšinējo tiesībsargu Juri Jansonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!