Foto: Reuters/Scanpix

1. janvāra vakarā un 2. janvārī vētra Baltijas jūrā radīs ļoti lielus viļņus, tādēļ Somijas Meteoroloģijas institūts izsludinājis sarkano jeb augstākās pakāpes brīdinājumu.

Pie Islandes pastiprinās jauns ciklons, Vecgada dienā tas pieņemsies spēkā Norvēģu jūrā, 1. un 2. janvārī ciklona centrs no Skandināvijas pārvietosies uz Igauniju un Latviju, savukārt 3. un 4. janvārī ciklons izzudīs virs Baltkrievijas un Ukrainas.

Ciklona ietekmē stiprs vējš un nokrišņi tuvākajās diennaktīs gaidāmi ne tikai Skandināvijā un Baltijas valstīs, bet arī Vācijā un Polijā.

Ziemeļu vēja maksimālais ātrums brāzmās 1. janvāra vakarā un 2. janvārī Baltijas jūras centrālajā daļā pārsniegs 30 metru sekundē un viļņu augstums var sasniegt astoņus metrus.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka trešdien, 2. janvārī, pret Kurzemes rietumkrastu trieksies līdz pieciem vai sešiem metriem lieli viļņi un vēja ātrums brāzmās sasniegs 24-29 metrus sekundē. Rīgā iespējamas vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē, galvaspilsētas ziemeļos pie jūras - līdz 25 metriem sekundē.

Latvijā, sākot ar Jaungada nakti, gaidāms arī liels nokrišņu daudzums un stiprs sniegputenis.

Atbilstoši pašreizējām prognozēm vēja postījumi Latvijā būs mazi. Sliktākie braukšanas apstākļi sniegputeņa dēļ gaidāmi 1. janvārī valsts austrumos, kā arī 2. un 3. janvārī visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!