Foto: Saeimas administrācija
Politiskā apvienība "Saskaņas centrs" (SC) joprojām ir populārākais politiskais spēks Latvijā, un tās reitings janvārī audzis par 3,4 procentpunktiem, liecina "Latvijas faktu" aptaujas rezultāti.

SC janvārī bija gatavi atbalstīt 21,2% pilsoņu.

Otrais populārākais politiskais spēks ir "Vienotība", un par to janvārī bija gatavi balsot 14,5% respondentu, kas ir par 0,9 procentpunktiem vairāk nekā decembrī. Savukārt Zaļo un zemnieku savienību būtu gatavi atbalstīt 9,8% pilsoņu, un šī politiskā spēka reitings salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi samazinājies - par 0,7 procentpunktiem.

Janvārī no 6,8% līdz 6,2% samazinājies nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) popularitāte.

Saeimas vēlēšanās noteikto 5% barjeru nevarētu pārvarēt arī Ingunas Sudrabas veidots politiskais spēks - janvārī to vēlēšanās būtu gatavi atbalstīt 4,2% respondentu (decembrī - 5%).

Bijušā premjera Einara Repšes partiju "Latvijas attīstībai" savukārt atbalstītu 1,5% aptaujāto, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā decembrī.

Vēl viens koalīcijas politiskais spēks - Reformu partija - varētu rēķināties vien ar 1,1% vēlētāju atbalstu, kas ir par 0,4% vairāk nekā decembrī.

Pārējās partijas nesasniedz 5% vēlētāju atbalstu, kas nepieciešams iekļūšanai Saeimā. Vladimira Lindermana dibinātajai partijai "Zarja" atbalstu pauduši 0,7% vēlētāju, Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partijai - 0,9% aptaujāto, bet partijai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" atbalstu pauduši 0,6% vēlētāju.

Kopumā janvārī 27,3% (decembrī - 28,8%) vēlētāju nezināja, kuru partiju atbalstītu Saeimas vēlēšanās, bet vēl 11,9% aptaujāto norādīja, ka vēlēšanās nepiedalītos.

"Latvijas faktu" aptauja veikta no 10.janvāra līdz 21.janvārim, un tajā piedalījās 1008 Latvijas pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!