Foto: Kadrs no video

Kādreizējā ministra un Saeimas deputāta, pašreizējā partijas "Vienoti Latvijai" līdera Aināra Šlesera šogad janvārī dibinātā biedrība "Nācijas izlīgums" sākusi reklāmas kampaņu, kas, pēc Šlesera teiktā, gan neesot saistīta ar gaidāmajām vēlēšanām.

Šonedēļ interneta vietnē "youtube.com" izvietota biedrības video reklāma un, kā sacīja Šlesers, no piektdienas šis video rullītis būs redzams arī televīzija un citos medijos.

Reklāmas ievadā norādīts, ka to apmaksā biedrība "Nācijas izlīgums". Taujāts, kāpēc reklāmu apmaksā biedrība, nevis partija, Šlesers skaidroja, ka "Vienoti Latvijai" neplāno startēt Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, bet Saeimas vēlēšanas vēl ir pārāk tālu, lai sāktu kampaņu. Šlesers uzsvēra, ka viņš uzrunā Latvijas sabiedrību, nevis vēlētājus un "kā privātpersona" popularizē ideju par nācijas izlīgumu, kas ir svarīga sabiedrībai un arī viņam pašam.

Politiķis akcentēja, ka izvēlējās uzrunāt sabiedrību tagad, ņemot vērā notikumus Ukrainā. Šlesers uzskata, ka citi politiķi pašlaik mēģina politizēt šos notikumus, bet viņš vēlas runāt par Latviju un nācijas izlīgumu.

Biedrība "Nācijas izlīgums" dibināta šogad janvāra vidū, un tās dibinātāji ir Šlesers, kā arī divi citi "Vienoti Latvijai" pārstāvji - Andris Pudāns un Mareks Zeltiņš.

Biedrības mērķi ir veicināt Latvijas dažādu politisko spēku apvienošanos nolūkā kopīgi strādāt valsts labā, informēt sabiedrību par nācijas izlīguma principiem, novērst nacionālu domstarpību un strīdu kurināšanu, veicināt iedzīvotāju apvienošanos valsts un kopīgas izaugsmes nolūkos u.c.

Internetā izvietotajā reklāmas video tiek stāstīts par nācijas izlīgumu, norādīts, ka pašreizējā situācija Ukrainā nedrīkst atkārtoties Latvijā, tāpēc jāapvieno tautas ar dažādām kultūrām, bet vienu valsti. Video noslēdzas ar vārdiem: "Būsim vienoti Latvijai. Ir laiks. Ainārs Šlesers"

Kā ziņots, partija "Vienoti Latvijai" plāno startēt šogad gaidāmajās Saeimas vēlēšanās.

Kā liecina "Latvijas faktu" aptaujas rezultāti, ja Saeimas vēlēšanas notiktu februārī, "Vienoti Latvijai" varētu rēķināties ar 0,5% vēlētāju atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!