Janvārī, salīdzinot ar gada nogali, nedaudz pieaudzis Latvijas dalības Eiropas Savienībā (ES) atbalstītāju skaits, bet samazinājies eiroskeptiķu skaits, liecina sabiedriskās domas pētījumu centra 'SKDS' veiktā aptauja.
Janvārī Latvijas dalību ES pozitīvi vērtēja 31,7% aptaujāto, kas ir nedaudz vairāk nekā pērn decembrī, kad dalību ES atbalstīja 29,6% aptaujāto iedzīvotāju.

Negatīvu attieksmi pret dalību ES janvārī pauduši 21,1% aptaujāto, kas ir mazāk nekā pērn decembrī, kad skeptiski dalību ES vērtēja 22,9% respondentu.

Šā gada sākumā palielinājies aptaujāto skaits, kas dalību ES vērtē kā "ne labu, ne sliktu lietu". Šo atbildi aptaujā izvēlējušies 43,4% aptaujas dalībnieku, kas ir par 2,2 % vairāk nekā decembrī.

Latvijas dalību ES par "labu lietu" biežāk nekā caurmērā atzinuši iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 39 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, latvieši, aptaujātie ar augstiem ienākumiem, kā arī Kurzemē dzīvojošie.

Neitrālu attieksmi – atbildi "ne laba, ne slikta lieta" – biežāk izvēlējušies aptaujātie vecumā no 40 līdz 54 gadiem, aptaujātie ar vidēji zemiem vai vidējiem ienākumiem, respondenti ar pamata vai augstāko izglītību, Vidzemē, Zemgalē un Latgalē, kā arī lauku apvidos dzīvojošie.

Latvijas dalību ES kā "sliktu lietu" biežāk vērtējuši respondenti, kuri vecāki par 55 gadiem, citu tautību pārstāvji, nestrādājošie, respondenti ar zemiem un vidēji zemiem ienākumiem, Rīgā un Zemgalē dzīvojošie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!