Janvārī, līdzīgi kā iepriekšējos mēnešos, Latvijas iedzīvotāji no valdības locekļiem visatzinīgāk vērtēja kultūras ministres Helēnas Demakovas (TP), ārlietu ministra Arta Pabrika (TP) un bērnu un ģimenes lietu ministra Ainara Baštika (LPP) aktivitātes, liecina "Latvijas faktu" veiktā aptauja.
Savukārt visnegatīvāko vērtējumu saņēmuši iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars (LPP), finanšu ministrs Oskars Spurdziņš (TP) un veselības ministrs Gundars Bērziņš (TP).

Demakovas reitings janvārī bija 30,3 punkti, Pabrika - 17,8 punkti, Baštika - 11,4 punkti.

Ceturtajā vietā ierindojies Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP), kura reitings ir 11,3 punkti. Valdības vadītāja darbu pozitīvi vērtē 50,4% iedzīvotāju, negatīvi - 39,2%.

Zemkopības ministrs Mārtiņa Rozes (ZZS) reitings ir 11,2 punkti, vides ministra Raimonda Vējoņa (ZZS) - 8,2 punkti, izglītības un zinātnes ministres Inas Druvietes (JL) - 4,6 punkti, īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās Jāņa Reira (JL) - 0,5 punkti, bet tieslietu ministres Solvitas Āboltiņas (JL) - 0,1 punkts.

Pārējo ministru novērtējums ir negatīvs. Aizsardzības ministres Lindas Mūrnieces (JL) reitings ir mīnus 0,6 punkti, satiksmes ministra Aināra Šlesera (LPP) - mīnus 1,9 punkti, labklājības ministres Dagnijas Staķes (ZZS) - mīnus 3,2 punkti, reģionālās attīstības un pašvaldību ministra Māra Kučinska (TP) - mīnus 5 punkti, ekonomikas ministra Krišjāņa Kariņa (JL) - mīnus 5,4 punkti, īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās Ainara Latkovska (JL) - mīnus 5,7 punkti.

Iekšlietu ministra reitings ir mīnus 7,3 punkti, finanšu ministra - mīnus 8,5 punkti, bet veselības ministra - mīnus 24,6 punkti.

Aptauja rāda, ka visvairāk pozitīvā novērtējuma saņēmusi Demakova - viņas darbu atzinīgi vērtē 55,1% iedzīvotāju, Kalvītis - 50,4%, kā arī Pabriks - 47,5%. Savukārt visvairāk negatīvā novērtējuma bijis Bērziņam - 55,2% iedzīvotāju nav apmierināti ar veselības ministra veikumu, Šleseram - 43,8%, kā arī Kariņam - 43,7%.

Visneatpazīstamākais no valdības locekļiem ir Reirs - 31,6% iedzīvotāju par viņu nav dzirdējuši, savukārt visatpazīstamākais ir Kalvītis - par valdības vadītāju nav dzirdējuši tikai 0,8% aptaujāto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!