Mums ir nopietni jādomā par Ministru prezidenta pilnvaru paplašināšanu, proti, ka viņš var nopietnāk ietekmēt ministrus, turklāt ministriem ir jādod solījums Saeimā, ceturtdien LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš arī atzina, ka ir jāpārskata parlamentāro sekretāru loma - tāda institūcija būtu jālikvidē.

Tāpat jāievieš ministru vietnieka institūcija, kā tas ir daudzās citās valstīs, jo šādi būtu iespējams nodrošināt arī kvorumu. Reizēm ministra atvaļinājumu, komandējumu vai slimības dēļ viņu aizvieto cits ministrs, un tāpēc dažbrīd valdībā kvorumu nav iespējams nodrošināt, kas "nav normāla situācija". Ja būtu ministra vietnieks, viņš šādās situācijās strādātu ministra vietā, sacīja Valsts prezidents.

Viņš arī pauda cerību, ka pēc atgriešanās no atvaļinājuma Saeima turpinās darbu pie eksprezidenta Andra Bērziņa iesniegtajiem priekšlikumiem valsts pārvaldes reformām. "Ceru, ka daudzi jautājumi tiks atrisināti un likumdošanā paredzēti," sacīja Vējonis.

Viņš arī pauda uzskatu, ka NATO būtu jāpalielina militārā klātbūtne Baltijā, kā arī akcentēja, ka valdībai, veidojot nākamā gada budžetu, ir jādomā kā sasniegt bezdeficīta budžetu. "Priecē, ka koalīcija vismaz ir spējusi vienoties par prioritātēm budžetā, kurām ir jānovirza nauda - tā ir drošība, aizsardzība, veselība un izglītība," atzina prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!