Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšana nav aiz kalniem, jo abas valstis ir pieņēmušas politisku lēmumu par to un šobrīd nepieciešams pabeigt robežlīguma tehnisko izstrādi, šodien preses konferencē sacīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina palīgs Sergejs Jastržembskis.
Jastržembskis atzīmēja, ka Maskava joprojām piedāvā līgumu parakstīt 10.maijā, taču iespējami arī citi termiņi. Pēc viņa teiktā, Latvijas un Krievijas oficiālo pārstāvju tikšanās liecina par abu pušu centieniem normalizēt valstu attiecības. Viņš uzskata par svarīgu, lai abu valstu atšķirīgā izpratne dažos jautājumos netraucētu pieņemti risinājumus jautājumos, kuros var vienoties.

Savukārt ārlietu ministrs Artis Pabriks norādīja, ka šī tikšanās ir bijusi nopietnākā starp abām valstīm pēdējo gadu laikā. Puses vienojušās par nepieciešamību uzsākt starpvadību komisijas darbu. Jastržembskis uzsvēra, ka tikšanās starp Latvijas un Krievijas pārstāvjiem nākotnē jārīko arvien biežāk, jo starp abām valstīm vajadzīgs pastāvīgs dialogs.

Pēc viņa teiktā, sarunas laikā tika skarti ar paplašināto Eiropas Savienību saistītie jautājumi un Latvijas dalība šajā ietekmīgajā ekonomiskajā kopienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!