Foto: F64
Aizvadīto divu diennakšu laikā jaunā gripa A(H1N1) laupījusi dzīvību arī diviem Daugavpils un Ilūkstes iedzīvotājiem - 46 un 58 gadus veciem vīriešiem, tādējādi cūku gripas upuru skaits Latvijā sasniedzis vismaz 16 cilvēkus.

Daugavpils reģionālajā slimnīcā informēja, ka par vīriešu nāves cēloņiem kļuvušas gripas izraisītās komplikācijas - smagas plaušu karsoņa formas. Pēc mediķu palīdzības vīrieši vērsušies, kad bijis jau pārāk vēlu.

Lai arī saslimstība ar gripu Daugavpilī mazinās, kopš epidēmijas sākuma hospitalizēto gripas slimnieku skaits Latvijas otrajā lielākajā pilsētā pietuvojies trim simtiem. Aizvadītajā nedēļā vien ar smagām gripas izraisītām saslimšanas formām Daugavpilī hospitalizēti 78 cilvēki.

Augstais saslimstības līmenis un nepieciešamība pēc stacionārajiem medicīniskajiem pakalpojumiem radījusi Daugavpils reģionālajai slimnīcai problēmas ar saslimušo hospitalizāciju - ārstniecības iestādes Infekciju nodaļā sācis pietrūkt vietu. Ārstniecības iestādē primāri tiek ievietoti smagi saslimušie bērni un pieaugušie ar gripas izraisītām komplikācijām. Pieaugušajiem, kuriem gripa nav smagā formā, hospitalizāciju dažreiz nākoties atteikt.

Vēl pagājušajā nedēļā Latgales reģionālās slimnīcas Infekciju nodaļā, kur ir 60 gultasvietas, ārstējās 80 pacienti, tai skaitā 65 gripas slimnieki.

Lai mazinātu Daugavpils iedzīvotāju saslimstību ar gripu, pilsētā turpinās pretepidēmijas pasākumi. Paaugstinātas saslimstības ar gripu periodā Daugavpilī aizliegta skolu un starpskolu masveida pasākumu rīkošana slēgtās telpās un maksimāli ierobežota olimpiāžu, diskotēku, izrāžu, koncertu un citu bērnu masveida pasākumu organizēšana.

Pirmsskolas bērnu iestādes svētku pasākumus aicinātas veikt pa grupām, aizliegts apvienot grupas un pārvest bērnus no vienas grupas uz otru. Uzņēmumu un iestāžu atbildīgās personas aicinātas nepielaist pie darba darbiniekus, kā arī atbrīvot no mācībām, nodarbībām pulciņos un sporta sekcijās, no pirmsskolas bērnu iestāžu apmeklēšanas personas ar akūtas elpceļu infekcijas saslimšanas pazīmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!