Foto: LETA
Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) jaunā valdes locekle Daiga Falkane pagājušajā gadā izsniegusi aizdevumu 244 000 eiro apmērā, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā deklarācija, stājoties amatā.

Pametot darbu Kultūras ministrijā pagājušā gada vasarā, Falkane deklarācijā nebija uzrādījusi aizdevumus, kas pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas. Savukārt iesniedzot deklarāciju, stājoties LVĢMC valdes locekles amatā, viņa uzrādījusi divus aizdevumus - vienu 184 000 eiro apmērā, bet otru - 60 000 eiro apmērā.

Falkane uzrādījusi arī pašas parādsaistības, kas ir 50 000 eiro un 60 000 eiro. Pagājušajā gadā iesniegtajā deklarācijā parādsaistības bija par 5000 eiro mazākas. Gada laikā sarukuši ir viņas bezskaidras naudas uzkrājumi bankas kontā - ja pērn tie bija 155 000 eiro, šogad viņa norādījusi, ka bankas kontā glabā 9700 eiro.

LVĢMC valdes locekles īpašumā ir trīs automašīnas - 1988. gada "Volkswagen Golf", 1997. gada "Suzuki Baleno" un 2007.g ada izlaiduma "Seat Alhambra", kas iegādāts pagājušajā gadā. Viņas īpašumā ir vairāki nekustamie īpašumi Iecavas novadā un Ķekavas pagastā, kā arī kopīpašumā zeme un ēkas Rīgā.

Falkane darbu LVĢMC valdē kopā ar vēl vienu valdes locekli Jāni Lapiņu sāka pēc tam, kad šos amatus pameta līdzšinējie valdes locekļi Matīss Zakarītis un Ansis Grantiņš, kuri saņēmuši citus darba pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!