Foto: DELFI
Radiostacija jauniešiem "Pieci.lv", kas oficiāli tika atklāta 31.martā 93,1 megaherca (MHz) frekvencē, cer jau nākamgad paplašināt apraidi.

Kā intervijā pastāstīja "Pieci.lv" direktors Kārlis Dagilis, valstij būtu jāpiešķir papildu finansējums apraides paplašināšanai, un, viņaprāt, tā varētu būt viena no valsts prioritātēm attiecībā uz sabiedriskajiem medijiem.

"Valsts ir iedevusi naudu sabiedriskā medija satura ražošanai, būtu neprāts to darīt tikai kādās konkrētās vietās," norāda Dagilis, skaidrojot, ka apraides paplašināšana ļautu nodrošināt, lai katrs, kurš ir samaksājis nodokļus, pretim saņemtu radīto produktu.

Pašlaik "Pieci.lv" FM frekvencē var dzirdēt 75% Latvijas iedzīvotāju. "Pieci.lv" skan lielajās Latvijas pilsētās - Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Daugavpilī, Rēzeknē, Jelgavā un Cēsīs. "Gribētos, lai cilvēki varētu mūs dzirdēt arī Kuldīgā, Saldū un tālāk. Šobrīd tā nav, bet es ceru, ka tas varētu mainīties, varbūt jau nākamgad." norāda Dagilis.

Lai gan konkrēta plāna vēl nav, kā to izdarīt, jo nauda kanālam "Pieci.lv" piešķirta trīs gadu periodam, Dagilis norāda, ka varētu lūgt valstij rast papildu līdzekļus apraides paplašināšanai.

"Pieci.lv" tiek pozicionēts kā multimediju kanāls, kas dzirdams arī internetā, bet tā filmētie materiāli būs skatāmi arī televīzijā.

Jau vēstīts, ka, pieņemot valsts budžetu 2014.gadam, Saeima atbalstīja arī vairākas sabiedrisko mediju prioritātes nākamajiem gadiem, Latvijas Radio 5.kanāla attīstīšanai 2014.gadā piešķirot 762 000 eiro (536 000 latu), bet kopumā periodam no 2014. līdz 2017.gadam - 1 898 110 eiro (1 334 000 latu).

Savukārt Latvijas Raidorganizāciju asociācija kritizēja finansējuma piešķiršanu un aicināja to izvērtēt.

Latvijas Radio valdes loceklis Jānis Siksnis iepriekš, runājot par jaunā radio koncepciju, uzsvēra, ka tā paredz, ka jaunā stacija darbosies trīs platformās - internetā, radio un televīzijā. "Runa ir par jaunu staciju, kas būs piemērota un pieejama klausītājiem dažādās platformās. Mēs dzīvojam laikā, kad auditorijai saturs jādod dažādās platformās - gan internetā, gan televīzijā, gan radio."

Jaunā sabiedriskā radiokanāla koncepcija paredz, ka no visa mūzikas apjoma vismaz 40% būs latviešu izcelsmes mūzika, pārējie 60% būs pasaules mūzika - gan populārā, gan alternatīvā, iepriekš skaidroja Siksnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!