Rīgas domes augusta vidū izveidotā Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) Ceļu policijas nodaļa nav gatava sākt pildīt pienākumus paredzētajā termiņā - rīt, 1.septembrī, atzina RPP priekšnieka pienākumu izpildītājs Oļģerts Močuļskis.
Kā ziņots, RPP jaunizveidotās Ceļu policijas nodaļas uzdevums būs kontrolēt transportlīdzekļu stāvēšanas un apstāšanās noteikumu ievērošanu. Nodaļas darbinieki būs tiesīgi lēmumu par administratīvā naudas soda uzlikšanu pieņemt bez pārkāpēja klātbūtnes, pārkāpuma protokolu - paziņojumu piestiprinot pie automašīnas.

Močuļskis norādīja, ka Rīgas dome vēl nav noslēgusi līgumu ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD), tādēļ no CSDD nav saņemti nepieciešamie protokoli un paziņojumu uzlīmes.

Domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Vilks paskaidroja, ka līguma projekts ar CSDD ir sagatavots un nodots parakstīšanai domes priekšsēdētājam Gundaram Bojāram. Bojārs, kā ziņots, no svētdienas līdz trešdienai uzturējās vizītē Izraēlā, savukārt vakar mērs devās uz Maskavas pilsētas svētkiem.

Kā informēja Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa, Bojārs šo līgumu nav parakstījis, bet, iespējams, ka jau šodien to izdarīs viņa vietnieks Sergejs Dolgopolovs. RPP vadītājs arī informēja, ka jaunajai nodaļai nav iepirkta nepieciešamā tehnika un ekipējums.

Kā pavēstīja Močuļskis, RPP vēl nav izsludinājusi ne konkursus, ne izsoles, kā arī nav veikusi cenu aptaujas, lai iegādātos nodaļas darbībai paredzēto inventāru. "Tas tādēļ, ka neesam vēl saņēmuši no domes paredzētos līdzekļus," paskaidroja RPP vadītājs.

Pēc Močuļska domām, pie nosacījuma, ka līdzekļi tiks piešķirti tuvākajās dienās, jaunā nodaļa pilnvērtīgi varētu sākt strādāt tikai ap Ziemassvētkiem. "Ir jārēķinās, ka laiku aizņems izsoļu un konkursu organizēšana, piedāvājumu izvērtēšana, līgumu noslēgšana un inventāra piegāde," teica Močuļskis.

Kā paskaidroja domes Finansu departamenta direktors Raimonds Krūmiņš, finansējums RPP jaunajai nodaļai, kā to paredz Rīgas domes lēmums, pašvaldības pilsētas Privatizācijas fondā ir paredzēts. Krūmiņš pauda viedokli, ka problēma varētu būt apstāklī, ka Pašvaldības policijai nav pieredzes līdzekļu saņemšanā no Privatizācijas fonda.

"Viņiem [RPP] atliek tikai uzrakstīt vēstuli par līdzekļu piešķiršanu un viņi tiks pie domes lēmumā noteiktās summas," sacīja Finansu departamenta vadītājs. Močuļskis informēja, ka nodaļai jau gandrīz ir nokomplektētas visas štata vietas un policisti ir gatavi sākt darbu. Līdz nākamās nedēļas nogalei nodaļas darbinieki nodarbosies ar kārtības nodrošināšanu pie skolām.

RPP vadītājs arī izteica cerību, ka jau nākamās nedēļas laikā līgums ar CSDD varētu tikt noslēgts. Tad nodaļa, izmantojot pašreizējo RPP inventāru, varētu sākt daļēji pildīt savas funkcijas. Kā ziņots, Rīgas dome 14.augustā notikušajā sēdē nolēma izveidot jaunu RPP Ceļu policijas nodaļu. Tās izveidošanai dome no pilsētas Privatizācijas fonda atvēlēja 117 026 latus - par gandrīz 20 000 latu mazāk nekā bija plānots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!