Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušajā nedēļā Pērnavas līcī notikuši divi nopietni nelaimes gadījumi, kuros izglābti astoņi Latvijas zemledus makšķernieki, atsaucoties uz Igaunijas policiju, informē Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta pārstāve Līva Veita.

Vienā no gadījumiem zvejnieki pa ledu pārvietojās ar paštaisītu motociklu un ragavām, bet otrā – ar sniega motocikliem, kas ielūstot nogrima kopā ar automašīnas atslēgām. Tāpēc Krasta apsardzes dienests no Igaunijas policijas ir saņēmis lūgumu brīdināt Latvijas atpūtniekus, kuri nodarbojas ar zemledus makšķerēšanu Pērnavas līcī.

Pērnavas policijas iecirkņa priekšnieks Andres Sinimeri norādījis, ka "gadu gaitā vispārējais nelaimes gadījumu skaits ir samazinājies, taču Latvijas zvejnieki ir no jauna parādījusies riska grupa".

"Nav droša ledus! Kāpšana uz ledus sevī ietver savas un citu dalībnieku dzīvības glābšanu. Ir ļoti svarīgi novērtēt ledus stāvokli. Cilvēki, kas atbrauc no citām valstīm, piemēram, Latvijas, nevēlas atgriezties mājās ar tukšām rokām un uzņemas nevajadzīgu risku," uzsvēris Sinimeri.

Igaunijas policija 2014. gadā izglābusi vienu Latvijas zvejnieku, 2015. gadā – arī vienu, bet papildus no dreifējoša ledus gabala izglābti 54 cilvēki, no kuriem trešdaļa bijuši makšķernieki no Latvijas, 2016. gadā izglābti septiņi Latvijas zvejnieki, šogad – jau astoņi zvejnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!