Foto: F64

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ceturtdien no rīta informēja partijas "Vienotība" frakciju par iemesliem, kāpēc prasījusi satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) demisiju.

Pēc sanāksmes premjere žurnālistiem sniedza vien īsu komentāru, norādot, ka frakcija pārrunājusi šo jautājumu, taču Straujumas lēmums nav nedz atbalstīts, nedz neatbalstīts.

Paredzēts, ka "Vienotība" savu kandidātu satiksmes ministra amatam varētu izvirzīt pēc nākamā gada budžeta pieņemšanas Saeimā.

"Es nerīkošos strauji," apliecināja Straujuma.

"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa ceturtdien "Latvijas Televīzijas" raidījumam "Rīta panorāma" prognozēja, ka "Vienotības" ar satiksmes ministra kandidāta virzīšanu varētu pagaidīt līdz budžeta pieņemšanai.

Jau vēstīts, ka Straujuma pieprasījusi Matīsa demisiju, pamatojot to ar ministra novilcinātajām darbībām, laicīgi neiepazīstinot valdību ar nepieciešamajām rīcībām valsts nacionālās aviokompānijas "airBaltic" attīstībai, kā arī uzraudzības trūkumu pār aviokompānijas stratēģisko virzību, tādējādi, iespējams, neizmantojot visas potenciālās iespējas.

Matīss satiksmes ministra amatu ieņem kopš 2013. gada marta. Pirms tam - no 2009. gada decembra līdz 2013. gada februārim - viņš bija Satiksmes ministrijas valsts sekretārs.

Tāpat ziņots, ka valdība atbalstīja "Prudentia" atrasto nacionālās aviokompānijas "airBaltic" finanšu investoru, Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kurš par 52 miljonu eiro ieguldījumu iegūs 20% "airBaltic" akciju. Savukārt valsts aviosabiedrībā ieguldīs 80 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!