Foto: LETA
Aprūpes personāla jeb medmāsu piesaiste ir viens no pirmajiem darbiem, ko šī gada laikā plāno veikt Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) valde un jaunā padome, otrdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē informēja slimnīcas valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš.

Tāpat Muciņš prioritāro darbu sarakstā nosauca ambulatoro pakalpojumu skaita palielināšanu slimnīcā un iekšējā algu modeļa izmaiņu plānošanu. Izmaiņas algu modelī tiek plānotas sadarbībā ar Veselības ministriju (VM), veicot pilotpētījumu un analizējot datus.

Slimnīcas attīstībai tuvākajos gados ir noteikti gan finanšu, gan nefinanšu mērķi, no kuriem galvenie nefinanšu mērķi ir pakalpojumu pieejamības uzlabošana, kā arī kvalitatīvu veselības pakalpojumu sniegšanas un efektivitātes nodrošināšana. Tāpat šajā sadaļā ietilpst arī pētnieciskās darbības un medicīnas izglītības programmu īstenošana, klāstīja Muciņš.

Savukārt kā vienu no svarīgākajiem finanšu mērķiem Muciņš nosauca slimnīcas zaudējumu samazināšanu, kas rodas no aparatūras amortizācijas.

Slimnīcai ir četri lielākie darbības virzieni – pieejamība, efektivitāte, kvalitāte, izglītība un zinātne, kur katrai sadaļai ir definēti vairāki mērķi, kas būtu jāuzlabo.

Ir plānota ne tikai māsu skaita proporcijas uzlabošana un ambulatoro konsultāciju skaita palielināšana, bet arī strādājošo vecuma struktūras uzlabošana. Tāpat Muciņš sēdē norādīja, ka kvalitātes uzlabošanas jomā būtu jāsamazina mirstības un komplikāciju rādītājus, kā arī samazināt virsstundu skaitu personālam.

Lai slimnīcas darbu padarītu efektīvāku, būtu jāpārveido pacientu ārstēšanas procesus un plūsmu, attīstīt informācijas tehnoloģiju risinājumus, kā arī pilnveidot pacientu uzskaiti, panākot pilnīgu pacientu uzskaites sistēmu, norādīja Muciņš.

Tāpat būtu vairāk jāattīsta pētniecība un jāuzlabo sadarbība ar universitātēm, par plāniem informēja Muciņš.

Kopumā viņš norādīja, ka "slimnīcas attīstībai ambīcijas ir milzīgas".

Uz sēdi bija ieradies arī nesen apstiprinātās slimnīcas padomes pārstāvis Reinis Ceplis, kurš informēja, ka pirmā padomes sēde ir plānota 3. martā. Tad arī tiks izvēlēts padomes priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka VM pirmdien, 10. februārī, preses konferencē iepazīstināja ar konkursa kārtībā izraudzītām PSKUS un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) padomēm.

Stradiņa slimnīcas padomē strādās Juris Lapše, Reinis Ceplis un Renaldas Jurkevičus. Savukārt Bērnu slimnīcas padomē strādās Zane Kotāne, Katrīna Judevica, Jari Petaja.

PSKUS padomē apstiprinātais Juris Lapše ir ekonomikas maģistrs, kurš kopš 2002. gada darbojies vienā no pasaules lielākajām starptautiskajām revīzijas un konsultāciju firmām –"PricewaterhouseCoopers". Tāpat PSKUS valdē darbosies arī biznesa vadības maģistrs Reinis Ceplis, kurš strādājis VAS "Latvijas Dzelzceļš" kā padomes loceklis. Trešais padomes loceklis ir Lietuvas medicīnas zinātņu universitātes Kauņas klīnikas ģenerāldirektors Renaldas Jurkevičius, informēja preses konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!