Foto: Publicitātes foto

Ministru kabinets otrdien Uzņēmumu reģistra (UR) galvenā valsts notāra amatā iecēla līdzšinējo UR galvenā valsts notāra vietnieci funkciju jautājumos Gunu Paideri. Viņa jaunajā amatā stāsies šā gada 1. augustā.

Kā galvenās prioritātes turpmākajā darbā Paidere izvirzījusi reģistrācijas pakalpojumus, padarot tos klientam pieejamus un mūsdienīgus, kā arī reģistrācijas praksi, kas būtu jāpārskata, lai samazinātu formālismu dokumentu izskatīšanā un kļūtu pretimnākošāki pret klientu.

Lai uzlabotu reģistrācijas pakalpojumus, pēc Paideres domām, ir jāveicina sadarbība starp institūcijām, ar kurām uzņēmējs saskaras, kā arī jāattīsta elektroniskie pakalpojumi, jo tehnoloģijas attīstās un uzņēmēju vide kļūst arvien dinamiskāka un mobilāka.

„Uzņēmumu reģistrs vienmēr ir bijusi progresīva iestāde, tāpēc galvenais ir neapstāties un iet uz priekšu", teic Paidere.

Paidere UR galvenā valsts notāra amatā iecelta, pamatojoties uz Valsts civildienesta likuma pantiem, kas noteic kārtību, kādā amatpersonas pārceļamas no viena amata otrā.

Paidere ir ieguvusi maģistra grādu tiesību zinātnē, kā arī uzkrājusi ilgstošu darba pieredzi UR, kur viņa strādā kopš 2007.gada.

Konkurss uz ietekmīgo UR galvenā valsts notāra amatu, kurš ir vakants kopš šī gada 11. maija, netika rīkots. Tieslietu ministrija, kuras pārraudzībā ir UR, iemeslus, kādēļ Paideres kandidatūra nav plaši apspriesta, rīkojuma anotācijā skaidro ar to, ka šis jautājums "būtiski neskar sabiedrības intereses".

Pirms Paideres UR galvenā valsts notāra amatu ieņēma Ringolds Balodis, bet vēl pirms tam - Jānis Endziņš un Māris Gulbis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!