Bijušais Aiovas štata senators Čārlzs Larsons pirmdien nodeva zvērestu un oficiāli kļuva par ASV vēstnieku Latvijā, ziņo ASV mediji.
Larsonu ASV vēstnieka amatam Latvijā pagājušajā mēnesī izvirzīja ASV prezidents Džordžs Bušs un viņa kandidatūru jau apstiprinājis ASV Senāts.

Plānots, ka Larsons darbu Latvijā sāks februāra sākumā. Uz viņa pilnvaru laiku uz dzīvi Latvijā pārcelsies arī viņa ģimene - sieva Dženifera un abi dēli - divarpus gadus vecais Vils un desmit mēnešus vecais Džons-Henrijs.

Pēc zvēresta ceremonijas Larsons sacīja, ka viņa galvenais uzdevums būs turpināt stiprināt Latvijas un ASV attiecības, nodrošināt tehnisku palīdzību Latvijas demokrātijas attīstībā un palīdzēt amerikāņu uzņēmēju attīstībai.

"Tā būs fantastiska iespēja," piebilda Larsons.

Patlaban 39 gadus vecais Larsons ir partneris sabiedrisko attiecību kompānijā "Lincoln Strategies Group", kā arī advokāts ASV armijas rezervju militārajā tiesā. Larsonam ir majora dienesta pakāpe, viņš ir dienējis Irākā.

Viņa pilnvaru termiņš turpināsies vismaz līdz Buša administrācijas darbības beigām 2009.gada janvārī.

Republikāņu partijas biedrs, jurists Larsons, kurš no 2002. līdz 2006.gadm bija Aiovas štata Senāta loceklis, būs politiski nozīmēts vēstnieks. Ketrīna Toda Beilija bija pirmā politiski nozīmētā vēstniece Latvijā, viņas priekšteči bija karjeras diplomāti.

Larsons ir karu Irākā atbalstošas grupas "Apvienotās ģimenes" dibinātājs. Šī grupa apmaksājusi televīzijas reklāmas, kurās skaidrots, ka militārie spēki Irākā karo ar tām pašām personām, kas ir atbildīgas par 2001.gada 11.septembra terora aktiem Ņujorkā.

Tāpat Larsons dibinājis humānās palīdzības grupu "Irākas cerība", kas savākusi aptuveni 100 000 ASV dolāru jeb 47 400 latu Irākas skolu atbalstam, savukārt 2003.gadā Larsons kļuva par "Buša reindžeru". Šādu statusu ieguva cilvēki, kuri ASV prezidenta Buša pārvēlēšanas kampaņai ziedoja vismaz 200 000 ASV dolāru jeb aptuveni 94 800 latus.

Larsons ir Rezerves virsnieku asociācijas, Amerikāņu leģiona un Pestīšanas armijas konsultatīvās padomes loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!