Partija "Jaunais centrs" (JC) "kategoriski un pilnībā norobežojas" no vēlētāju balsu pirkšanas vēlēšanās Jūrmalā un Rēzeknē un kukuļdošanas Jūrmalas mēra vēlēšanās, par ko tiek apsūdzēti JC biedri un atbalstītāji, aģentūru LETA informēja partijas pārstāve Anna Kononova.
Saistībā ar notikumiem Rēzeknes domes vēlēšanās partijas izplatītajā paziņojumā norādīts, ka abi aizdomās turamie nekad nav bijuši nedz JC biedri, nedz partijas atbalstītāji. Pēc JC rīcībā esošās informācijas, vēlētāju uzpirkšanā apsūdzētie ir kādas reģionālās partijas biedri.

"Šie fakti liecina par to, ka viss Rēzeknē notikušais ir politiska provokācija," uzskata JC.

Savukārt saistībā ar kukuļdošanu Jūrmalas domes priekšsēdētāja vēlēšanās, partija paziņo, ka nekad nav iesaistījusies intrigās un cīņās starp partijām par mēra krēslu Jūrmalā.

"Lai izvērtētu radušos situāciju, kad partiju mērķtiecīgi mēģina saistīt ar atsevišķu personu nelikumīgām darbībām, ir izveidota partijas darba grupa, kuras uzdevums ir izvērtēt situāciju un sniegt partijas valdei priekšlikumus par attiecīgo partijas biedru piederību partijai pēc tiesas sprieduma paziņošanas," informēja Kononova.

Jau ziņots, ka aizdomās par kukuļdošanu Jūrmalas mēra vēlēšanās tiesa vakar apcietināja SIA "Jūrmalas siltums" valdes locekli Leonīdu Lasmani, kurš vēlēšanās no JC saraksta kandidēja ar trešo kārtas numuru, un AS "Investīciju fonds "Zeme"" prezidentu Gvigo Hariju Volbrugu, kurš JC sarakstā bija pēdējais - 16.kandidāts.

Viņi kukuli bija devuši Jūrmalas domes deputātam Ilmāram Ančānam ("Mūsu zeme"), kurš par to informējis tiesībsargus.

Turklāt vakar Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs aizdomās par vēlētāju balsu uzpirkšanu Jūrmalā aizturēja arī no JC ievēlēto Jūrmalas pašvaldības deputātu advokātu Igoru Dreiju, ar ceturto numuru no JC saraksta kandidējušo uzņēmēju Sergeju Zikinu un divas privātpersonas.

Savukārt iepriekšējās balsošanas laikā Rēzeknē policija aizdomās par vēlētāju balsu uzpirkšanu aizturēja divus vīriešus, kuri maksājuši vēlētājiem, kas izvēli izdarījuši par labu JC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!