Daugavpils deputāti par domes priekšsēdētāju ceturtdienas vakarā ārkārtas sēdē bez debatēm ievēlēja nupat no amata atstādinātā līdzšinējā pilsētas mēra Riharda Eigima partijas biedru Ivaru Šķiņču. Viņš bija vienīgais izvirzītais kandidāts.
Pats Eigims uz domes sēdi neieradās. Balsošanā piedalījās 12 domnieki, par jauno mēru balsis nodeva deviņi deputāti, pret bija trīs. Viņš pēc ievēlēšanas pateicās deputātiem par uzticību un pauda cerību, "rīt mēs aizmirsīsim, no kurām partijām esam un visi kopā sāksim strādāt mūs pilsētnieku labā".

Jaunais mērs par savu pirmo uzdevumu uzskata pilsētas ekonomiskā stāvokļa uzlabošanu. Viņš žurnālistiem pastāstīja, ka pirmais darbs mēra amatā viņam būšot tikšanās ar domes darbiniekiem un domes revīzijas komisiju.

Šķiņčs norādīja, ka būs jāstrādā ar uzņēmējiem un bankām, lai panāktu kredītu un citu saistību apmaksas pagarinājumu. Jaunais mērs atzina, ka domē paredzama kadru maiņa, pirmkārt, finansu nodaļā. Viņš grib aicināt darbā speciālistus, kas jau strādājuši pašvaldību un spēs sagatavot pilsētas budžetu.

Šķiņčs atzina, ka sev par vietnieci vēlētos deputāti Ritu Strodi ("Latvijas ceļš"), kura domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus pildīja iepriekšēja domes sasaukuma laikā. Viņš arī sacīja, ka pilsētas mēra amatam bijis vienīgā kompromisa kandidatūra un neuzskatīja par iespējamu "atstāt pilsētu likteņa varā". Viņš norādīja, ka pagaidām negrasās izstāties no partijas "Latgales gaisma".

Partijas "Latgales gaisma" deputāts Šķiņčs (1969) ir Daugavpils 17.vidusskolas direktors. 1987.gadā viņš beidzis Daugavpils 12.vidusskolu, bet 1993.gadā ieguvis augstāko izglītību, absolvējot Daugavpils Pedagoģisko institūtu.

Par Eigima atstādināšanu ceturtdien aizklātā balsošanā bija deviņi deputāti, pret bija pieci, bet viens nepiedalījās sēdē. Pats Eigims arī turpmāk grasās strādāt par domes deputātu un sola uzmanīgi sekot jaunās komandas darbam. Eigims norādīja, ka viņa komanda domē nostrādājusi divus gadus un arī jauno komandu gaida divu gadu darbs. "Tad cilvēki redzēs, kā viņiem ies," sacīja Eigims.

Eigims (1962) par Daugavpils mēru ievēlēts 2001.gada pašvaldību vēlēšanās, stājoties ilggadējā pilsētas domes priekšsēdētāja Alekseja Vidavska vietā. Eigims LG un Zemgales partijas apvienotajā sarakstā balotējās 8.Saeimas vēlēšanās, taču LG parlamentā neieguva nevienu vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!