Jaunais Rīgas televīzijas kanāls "TV 5 Rīga" sāks savu reklāmas kampaņu no septembra vidus un jau no 1.oktobra rīdzinieki varēs redzēt kanāla sagatavotus raidījumus. Kanāla direktors Juris Miļevskis informēja, ka kanāls 15.septembrī sāks savu reklāmas kampaņu un arī iesaistīsies kādā pasākumā, bet vairāk Miļevskis pagaidām nevēlējās stāstīt.
No 1.oktobra kanāls sāks raidīšanu jau no jaunās studijas Doma laukumā. Kanāls raidīs minimums 18 stundas diennaktī, pārsvarā autorprogrammas, kuru veidošanai piesaistītas vairākas producentu grupas un pazīstami žurnālisti. Arī viņu vārdus pirms reklāmas kampaņas uzsākšanas Miļevskis nenosauca.

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTVP) divas reizes pagarināja "TV 5 Rīga" darbības uzsākšanas termiņu. Pirmo reizi no 1.janvāra līdz 1.martam, jo televīzijai bija nepieciešams laiks tehniskā nodrošinājuma sakārtošanai, bet otro reizi no 1.marta uz 1.septembrī, jo "TV 5 Rīga" vadītāji nodarbojās ar citu vērienīgu projektu - "Stikla nama" celšanu Līvu laukumā.

Projekts iestrēga Rīgas domē, jo pēc pašvaldības vēlēšanām jaunā domes komitejas neatbalstīja "Stikla nama" veidošanu un televīzijai nācās meklēt jaunu studijas vietu, kādēļ arī aizkavējās jaunā kanāla parādīšanās. Jaunais kanāls būšot orientēts uz Rīgas iedzīvotāju interesējošajiem jautājumiem, veidos programmas par pilsētai aktuāliem jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!