Opozīcijā esošais "Jaunais laiks" (JL) aicina Saeimā pārstāvētās partijas "neatbalstīt neprofesionāli sagatavota budžeta pieņemšanu Saeimā un nosūtīt to valdībai pārstrādāšanai".
Šādu lēmumu pieņēmusi JL dome.

JL pārstāvošais Saeimas deputāts Artis Kampars portālam "Delfi" norāda, ka valdībai ir jāveic pilns valsts pārvaldes funkciju audits, jālikvidē visi īpašu uzdevumu sekretariāti, radikāli jāmazina pārstāvju skaits valsts uzņēmumu padomēs un jāmazina to atalgojums, kā arī jāpārskata investīciju projektu prioritātes. Tāpat ir jānodrošina visu reģionu sabalansēta attīstība, garantējot jaunizveidotajiem novadiem ar Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda līdzdalību vismaz tādu pašu finansējuma apjomu uz vienu iedzīvotāju.

Rezolūcijā JL arī velta kārtējo kritiku valdošajai koalīcijai, sakot, ka tā "kārtējo reizi pierādījusi neprasmi pārvaldīt valsti"."Lejupslīde ekonomikā, kas papildināta ar vīzijas trūkumu par valsts attīstību un neprofesionalitāti budžeta sastādīšanā, var novest mūsu valsti līdz bankrotam. Latvijai ir nepieciešama izlēmīga un atbildīga valdība," teikts rezolūcijā.

JL arī norāda, ka budžeta projektā iekļautie makroekonomiskie rādītāji neatbilst situācijai valstī. "Lai gan pēc Starptautiskā Valūtas fonda aplēsēm Latvijas IKP 2009. gadā samazināsies par 2,2%, Saeimā iesniegtais budžeta projekts balstīts uz prognozi par 2% pieaugumu," norādīts rezolūcijā.

Jau vēstīts, ka otrdien valdība nodeva budžeta projektu izskatīšanai Saeimā, kur to varētu caurlūkot līdz novembra beigām. Aicinājumus izdarīt izmaiņas projektā vēl joprojām izsaka arodbiedrības, solot meklēt līdzekļus parlamentāriešu ietekmēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!