Partijas "Jaunais laiks" (JL) deputāti izskatīšanai Saeimā iesnieguši grozījumus Saeimas Kārtības rullī, kas paredz parlamentā atjaunot pretkorupcijas komisiju.

JL deputāti uzsver, ka "brīdī, kad "sašķobījusies" sabiedrības uzticība valsts augstākajām lēmējinstitūcijām, nepieciešams atjaunot Saeimas Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības apkarošanas uzraudzības komisiju, lai parlaments spētu atgūt tautas uzticību."

Partija uzskata, ka šobrīd izveidotā Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija savā darbā ne reizi nav pievērsusies korupcijas novēršanas un apkarošanas jautājumiem, tādēļ atsevišķā pretkorupcijas jautājumiem veltītā komisijā veiksmīgi varētu darboties deputāti no visām frakcijām, lai padziļināti analizētu korupcijas riskus dažādās nozarēs un strādātu pie to novēršanas.

Jau vēstīts, ka pretkorupcijas komisija tika izveidota 8.Saeimas laikā, bet 9.Saeimā tika likvidēta. Tās funkcijas tika nodotas Saeimas Aizsardzības un Nacionālās drošības komisijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!