Arī aprīlī, līdzīgi kā iepriekšējos mēnešos, visvairāk pilsoņu būtu gatavi balsot par partiju "Jaunais laiks" (JL), liecina socioloģisko pētījumu centra SKDS aptauja.
Salīdzinot ar martu, reitingu tabulā nav būtisku izmaiņu, vienīgi strauji kritusi savienības "Latvijas ceļš" popularitāte.

Par JL būtu gatavi balsot 20,9% vēlētāju. Otra populārākā aprīlī ir Tautas partija ar 13,1% vēlētāju atbalstu, bet trešā - Zaļo un zemnieku savienība, kuru atbalsta 10,1% vēlētāju.

Vienāds atbalsts ir apvienībām "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) un "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) - 7,1% vēlētāju. No PCTVL atšķēlušos Tautas saskaņas partiju atbalsta 6,8% pilsoņu.

Par Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju būtu gatavs balsot 6,1% vēlētāju, bet par Latvijas Pirmo partiju - 5,1%.

Zem 5% barjeras palicis "Latvijas ceļš" ar 1,6% atbalstītāju, Sociāldemokrātu savienība - 0,7%, Sociāldemokrātiskā labklājības partija - 0,5%, partija "Latgales gaisma" - 0,4%. Par kādu citu partiju balsotu 0,6% aptaujāto, savukārt 15,1% respondentu nebija izdarījuši izvēli par labu kādai partijai, bet 4,6% pilsoņu nepiedalītos vēlēšanās.

Par savu izvēli, ja vēlēšanas notiktu rīt, SKDS informējuši 1000 Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!