Foto: LETA

Partija "Jaunais laiks" (JL) piedalīsies politiskās partijas "Vienotība" veidošanā un dibināšanā, sestdien, 26.februārī, lēmusi partijas kopsapulce.

Foto galerija

Kopsapulces dalībnieki, balsojot pilnvarojuši partijas valdi veikt visas nepieciešamās darbības, pārstāvot JL politiskās partijas "Vienotība" veidošanas procesā.

Tāpat JL biedri kopsapulcē pieņēmuši rezolūciju par "Vienotības" partijas izveidi, kurā uzsver nepieciešamību uzsākt partijasdibināšanas procesu, balstoties uz kopējām vērtībām, lai radītu ilgtspējīgu, eiropeisku, daudzskaitlīgu, atvērtu un rīcībspējīgu partiju, kuras darba kvalitāti nosaka iekšēja demokrātija, konkurence un kvalitatīva sāncensība.

Latvijas vēsture ir pierādījusi, ka vienīgā iespēja valsts uzplaukumam ir sadarbība un saliedētība un izeja no politiska un ekonomiska strupceļa iespējama tikai ar plašu sabiedrības līdzdalību un atbalstu. Latvijai ir vajadzīga vienotība – ticībā un rūpēs par savu valsti un tautu, teikts JL kopsapulcē pieņemtajā rezolūcijā.

Ilgtspējīgu un stabilu politisko sistēmu, attīstītu un plaukstošu tautsaimniecību, saliedētu un iesaistītu sabiedrību var nodrošināt tikai skaitliski liela partija ar plašu sabiedrības iesaisti. JL savas darbības laikā ir kļuvusi par profesionālu politisku organizāciju. Tādēļ esam gatavi mūsu pieredzi, zināšanas un vērtības likt jauna līmeņa politiskas partijas pamatā, norāda rezolūcijas autori.

JL rezolūcijā arī aicina, dibinot partiju "Vienotība", atvērt durvis politisko spēku un sabiedrības līdzdalībai, uzturēt un veicināt atklātu dialogu ar sabiedrību gan politikā, gan ikdienas darbā, kā arī veicināt aizvien jaunu biedru un atbalstītāju iesaisti "Vienotības" partijā, lai sabiedrības līdzdalību politiskajos procesos padarītu par plašu un neatgriezenisku procesu. Līdz nākamajām pašvaldību vēlēšanām "Vienotībai" kā partijai jāpiesaista 5 000 biedru, rezolūcijā norāda JL.

Jau ziņots, ka sestdien Rīgas Latviešu biedrības namā notika partijas "Jaunais laiks" biedru kopsapulce, kuras centrālais temats ir partiju apvienības "Vienotība" pārtapšana par vienu partiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!