Lai nodrošinātu atbalstu valdības politikai, partijas "Jaunais laiks" (JL) pārstāvji otrdien ir konsultējušies ar visām Saeimas opozīcijas partijām un šādu praksi ir iecerēts lietot arī turpmāk, apstiprināja JL Saeimas frakcijas vadītājs Krišjānis Kariņš.
Politiķis uzsvēra, ka JL nolēmusi pagaidām ar opozīcijas partijām nerunāt par koalīcijas veidošanu vai paplašināšanu, jo ar visām opozīcijas partijām ir kādas pretrunas sadarbībai, bet gan censties īstenot valdības politiku, runājot ar katru opozīcijas partiju atsevišķi.

Kariņš norādīja, ka otrdien konsultācijas notikušas par ceturtdien Saeimā galīgajā lasījumā skatāmajiem grozījumiem Izglītības likumā. "Mēs neslēpām un skaidri pateicām, ka gadījumā, ja grozījumi netiks atbalstīti, tā būs arī neuzticības izteikšana mūsu valdībai," sacīja Kariņš.

Kariņš informēja, ka otrdien ir saņēmis atbalstu no Latvijas Pirmās partijas un Tautas partijas (TP) grozījumiem Izglītības likumā, kas paredz saglabāt likumā iestrādāto 60 pret 40 valodu proporciju mācībām mazākumtautību skolās, bet no Tautas saskaņas partijas skaidra atbilde neesot saņemta.

JL Saeimas frakcijas vadītājs uzsvēra, ka nākamais balsojums, kas tikšot saistīts ar uzticību valdībai, būšot nākamnedēļ skatāmie grozījumi partiju finansēšanas likumā. "Ja ar šiem balsojumiem valdību nenogāzīs, tas būs rādītājs, kā rīkoties uz priekšu, lai nonāktu pie stabilas situācijas," sacīja Kariņš.

Saeimas kuluāros vairāki politiķi jau pauduši viedokli, ka vislabāk valdības krīzi varētu novērst, atjaunojot līdzšinējo koalīciju četru partiju sastāvā, taču ar citu premjeru, kam pagaidām nepiekrīt JL.

Pret TP iesaistīšanos koalīcijā ir norādījuši arī vairāki JL deputāti, kas tādā gadījumā būtu gatavi nolikt Saeimas deputāta mandātu partiju dažādās izpratnes dēļ par korupcijas apkarošanas jautājumiem valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!