Foto: DELFI.lt

Lietuvas jaunais premjerministrs Aļģirds Butkevičs savās pirmajās ārvalstu vizītēs dosies uz kaimiņvalstīm Latviju un Poliju, kā arī Eiropas Savienības (ES) galveno mītni Briseli.

Butkevičs pirmdien  pastāstīja, ka pirmā vizīte ir paredzēta 10.janvārī Latvijā, un tās laikā viņam ir paredzēts tikties ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu un Ministru prezidentu Valdi Dombrovski.

"10.janvārī dodos uz Latviju, tiekos ar premjerministru un prezidentu," sacīja Lietuvas valdības vadītājs, kurš jau novembra sākumā solīja, ka viņa pirmā ārvalstu vizīte pēc stāšanās premjera amatā būs uz Latviju.

Butkevičs teica, ka Polijā viņa vizīte gaidāma 21.-22.janvārī, tur viņš tiksies ar prezidentu Broņislavu Komorovski un premjerministru Donaldu Tusku.

Savukārt 30.janvārī Lietuvas premjers apmeklēs Briseli. Butkevičs sacīja, ka viņam jau ir ieplānota tikšanās ar Eiropas Parlamenta prezidentu Martinu Šulcu un notiek saskaņošana, lai viņš varētu tikties arī ar Eiropas Komisijas prezidentu Žozē Manuelu Barrozu.

Butkevičs arī pastāstīja, ka janvāra pēdējā nedēļā Lietuvā ieradīsies visi Lietuvas valdības ministri, lai iepazītos ar vairāku ES institūciju un to struktūrvienību vadītājiem. Šāda vizīte tiks rīkota tāpēc, ka 2013.gada otrajā pusē Lietuva būs ES prezidējošā valsts.

Oktobrī notikušajās Lietuvas Seima vēlēšanās uzvarējušās Sociāldemokrātu partijas līdera Butkeviča valdība sāka darbu 13.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!