Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas Televīziju (LTV) pametuši vairāki populāri žurnālisti un nule ieceltais sabiedriskā medija vadītājs Ivars Belte piektdien intervijā Latvijas Radio neizslēdz viņu aicināšanu atpakaļ.

Belte uzsvēra, ka atpazīstamas sejas televīzijā ir svarīgas un tāpēc viņš neizslēdza iespēju aicināt atpakaļ aizgājušos, piemēram, savulaik populārā raidījuma "Kas notiek Latvijā?" vadītāju Jāni Domburu. "Vai izdosies runāt tieši ar nosauktajiem cilvēkiem, tajā skaitā arī Domburu, vai tie būs jauni, talantīgi, spēcīgi cilvēki, to rādīs laiks," radio bilda jaunais LTV šefs. Jāatgādina, ka nesen LTV pameta arī populārais LTV žurnālists Arnis Krauze un Ilva Liepiņa.

Belte radio pauda uzskatu, ka gaisotne televīzijā šobrīd nav laba. "Cilvēki pamet šo uzņēmumu, pat ne tikai darbinieku līmenī, bet kanālu seju līmenī," norādīja Belte, uzsverot, ka ir jānoskaidro iemesli. Jaunais LTV vadītājs plāno runāt ar LTV darbiniekiem, lai saprastu notiekošo sabiedriskajā televīzijā.

Runājot par pirmajiem darāmajiem darbiem, Belte minēja grafisko dizainu, kuru vajadzētu uzlabot, mainīt saturu, lai tas vairāk uzrunātu ekonomiski aktīvos iedzīvotājus. Belte uzskata, ka nevar ignorēt arī reitingus. "Ja sabiedriskais medijs saražo saturu, kurš nevienam nav vajadzīgs, tad, es kā vadītājs teikšu - kāda velna pēc jūs to darāt!" radio sacīja Belt, atvainojoties par rupjo izteicienu.

Jau vēstīts, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien vakarā nobalsojusi par jaunu LTV vadību – par LTV valdes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais "Baltijas Mediju Alianses" vadītājs Belte, bet par valdes locekli finanšu un tehnoloģiju jautājumos iecelts Māris Skujiņš un par valdes locekli programmas attīstības jautājumos - Sergejs Ņesterovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!