Rīgas mērs Gundars Bojārs un Rīgas domes Finansu departamenta direktors Raimonds Krūmiņš secinājuši, ka iepriekšējās domes sagatavotais rīkojums par 656 982 latu piešķiršanu pilsētas astoņsimtgades svētku rīkošanai, ieskaitot to kā dotāciju svētku ģenerālsponsora AS "Aldaris" kontā, ir jāatceļ.
Pirmdien intervijā Latvijas Radio Rīgas mērs norādīja, ka racionāli būtu rīkojumu atcelt un minētos līdzekļus ieskaitīt domes rezerves fondā. "Nav domnieki pārliecināti par to [līdzekļu, kurus bija paredzēts pārskaitīt "Aldarim"] izmantošanas lietderību," sacīja Bojārs.

Pašvaldības vadītājs informēja, ka minētā jautājuma izlemšanai nebūšot nepieciešams domes balsojums, lēmumu pieņemšot pats Bojārs. Kā ziņots, centrālo Rīgas 800 gadu jubilejas svētku pasākumu rīkošana tika uzticēta "Aģentūrai Rīga 800", bet iepriekšējais domes vadītājs Andris Ārgalis nebija apmierināts ar piedāvājumu, tāpēc izteica ierosinājumu Mirdzai Zīverei sarīkot "tautai pieejamākus svētkus".

Zīvere jau agrāk bija sadarbojusies ar AS "Aldaris", un Rīgas dome jau 1998.gadā noslēgusi sadarbības līgumu ar šo akciju sadarbību. Ārgalis apgalvoja, ka ir šādu svētku idejas autors, taču attiecīgo rīkojumu par naudas piešķiršanu nav parakstījis, lai gan tam ir bijis viņa vadītās finansu komitejas akcepts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!