Foto: DELFI
Ceturtdien amatā ievēlētais Rucavas novada domes priekšsēdētājs Jānis Veits ("Mūsmājas") 2015. gadā Pasaules Dabas fondā (PDF) kā palīgstrādnieks saņēmis nepilnus 10 000 eiro, savukārt par darbu domē viņš ieguvis 2804 eiro, liecina Veita Valsts ieņēmumu dienestam iesniegtā deklarācija.

Veits, būdams novada domes deputāts, pagājušajā gadā bija arī pašvaldības lauksaimniecības zemes darījumu izvērtēšanas komisijas loceklis, palīgstrādnieks PDF un Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes locekles aizvietotājs. Tāpat jaunais domes priekšsēdētājs deklarējis, ka ir pašnodarbināta persona.

Atalgojumā par darbu domē viņš pērn saņēmis 2804 eiro, savukārt pamatalga pelnīta PDF, kur viņš saņēmis 9426 eiro. Vēl 992 eiro no fonda saņemti kā ienākumi no saimnieciskās darbības un komercdarbības. Savukārt 1552 eiro, kas saņemti no Lauku atbalsta dienesta, deklarēti kā citi ienākumi.

Veitam piederēja zeme Rucavas novadā, traktors, traktora piekabe, motorlaiva, kā arī vairākas automašīnas - 1986. gada "Audi 100", 1991.gada izlaiduma "Peugeot J5", 1998.gadā ražotā mašīna "Volkswagen Sharan" un 2004.gada "Renault Megane Scenic".

Rucavas novada priekšsēdētājam pērn piederēja arī 2646 SIA "Paurupe" kapitāldaļas 7529 eiro vērtībā, kā arī 590 eiro vērtas 83 KS "Rucavas Krājaizdevu sabiedrība" kapitāldaļas.

Veits nav deklarējis naudas uzkrājumus un parādsaistības, tāpat viņš nav izsniedzis aizdevumus.

Jau ziņots, ka Rucavas novada deputāti šodien ārkārtas sēdē beidzot spēja vienoties un par domes priekšsēdētāju ievēlēja Jāni Veitu ("Mūsmājas").

Balsošanai tika izvirzīti divi kandidāti - deputāts Veits, kurš jūlija beigās jau tika virzīts šim amatam, un domes priekšsēdētāja vietnieks Romārs Timbra (LZS). Veitu amatam izvirzīja Viktors Čamans ("Novada attīstībai"), savukārt Timbru - Liena Trumpika ("Duvzare").

Timbra saņēma trīs balsis "par" un piecas "pret". Savukārt Veitu izdevās ievēlēt ar piecām balsīm "par". Četri deputāti balsoja pret viņu.

Tāpat jau ziņots, ka 6. jūnijā no amata tika atbrīvota Rucavas novada domes priekšsēdētāja Irēna Šusta ("Mūsmājas").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!