Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijā pirmais uzdevums būs maksimāli saliedēt kolektīvu, uzsver VID Muitas policijas pārvaldes vadītājs Kaspars Podiņš.

Podiņš sākotnēji būs jaunās VID struktūras – Nodokļu un muitas policijas – direktora amata pienākumu izpildītājs, pēc tam viņš būs direktora vietnieks, paredz abu VID struktūrvienību apvienošanas principi. Viņš varēs pieteikties direktora amatā. Podiņš gan vēl izvairās atbildēt, vai kandidēs, vien nosakot: "Laiks rādīs."

Jautāts, kas būs pirmais uzdevums, ieņemot Nodokļu un muitas policijas direktora amata pienākumu izpildītāja amatu, Podiņš norādīja: "Es domāju, ka šajā brīdī maksimāli būs jāsaliedē kolektīvs, jānovirza visi spēki vienotai cīņai pret ēnu ekonomiku, tās izpausmēm, cīņā ar organizēto noziedzību."

"Es domāju, ka, pareizi mobilizējot mūsu spēkus, mēs radīsim tiešām spēcīgu tiesību aizsardzības iestādi, kas tiešām varēs parādīt labus rezultātus," uzsvēra VID Muitas policijas pārvaldes vadītājs. Viņš prognozēja, ka, apvienojot abas policijas, visi būs ieguvēji, kā arī tiks uzlabota izmeklēšanas efektivitāte.

Vēstīts, ka jau no 2018. gada 1. janvāra darbu sāks jaunā VID Nodokļu un muitas policija, kā arī VID Iekšējās drošības pārvalde.

VID pārstāvis Māris Knoks žurnālistus piektdien iepazīstināja ar reorganizācijas pamatprincipiem.

Ierēdņi un darbinieki turpinās strādāt tajos amatos un struktūrvienībās, kuras visvairāk atbilst katra nodarbinātā līdzšinējās darbības jomai, pēc iespējas saglabājot līdzšinējās mēnešalgas apmēru.

Ierēdņi šīs reorganizācijas laikā netiks iecelti amatos ar augstāku mēnešalgas grupu, izņemot gadījumus, kad kāda struktūrvienība tiešā veidā tiek pārveidota par citu struktūrvienību ar augstāku mēnešalgas grupu, skaidroja Knoks.

Ja uz kādu amatu pretendēs vairāki ierēdņi ar atbilstošu kvalifikāciju, viņi tiks savstarpēji salīdzināti. Ierēdnis, kurš iegūst augstāku novērtējumu, turpinās darbu amatā, uz kuru pretendēja. Savukārt pretendents, kurš iegūs zemāku novērtējumu, varēs turpināt darbu nākošā zemākā amatā atbilstoši persona kvalifikācijai. Nepiekrišanas gadījumā ierēdni atbrīvos no amata sakarā ar iestādes reorganizāciju.

Gan uz Nodokļu un muitas policijas, gan uz Iekšējās drošības pārvaldes direktoru vietām tiks izsludināts atklāts konkurss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!