Rīgas attīstības plāna no 2006. līdz 2018. gadam sagatavošana varētu izmaksāt 638 tūkstošus latu, kurus iecerēts atvēlēt no Rīgas domes (RD) Pilsētas attīstības fonda līdzekļiem.
RD Pilsētplānošanas pārvaldes priekšnieks Pēteris Sprancis aģentūrai BNS stāstīja, ka no visām plāna sadaļām visvairāk - 300 tūkstošus latu - izmaksās transporta plānošana un attīstības perspektīvu sagatavošana.

Līdzekļu piešķiršanu plānojuma sagatavošanai trešdien atbalstīja RD Attīstības komiteja.

"Atzīti plānotāji no pasaules ir sacījuši, ka tik lielai pilsētai kā Rīgai transporta plānošanai vien vajadzētu vienu miljonu dolāru," teica Sprancis. Plānojot transporta attīstību, iecerēts aptaujāt iedzīvotājus par viņu iecienītākajiem pārvietošanās veidiem un maršrutiem, uzskaitīt transporta kustību lielajās ielās, aptaujāt kravas auto vadītājus, veidot gājēju zonu attīstības koncepciju, plānot veloceliņus, autostāvvietas, modelēt transporta plūsmas.

Jau līdz šim attīstības plāna veidošanai iztērēti 168 tūkstoši latu, bet papildu apmēram simt tūkstošus latu tērē sabiedrības iesaistīšanas kampaņas "Es daru Rīgu" sarīkošanai.

Sprancis pauda cerību, ka attīstības departamentam tomēr izdosies ietaupīt un tērēt mazāk par plānoto.

Domes attīstības departamenta vadītājs Vilnis Štrams klāstīja, ka attīstības plānā būs četras daļas - attīstības perspektīva, plānošanas noteikumi, apbūves noteikumi un ilgtermiņa attīstības stratēģija līdz 2025. gadam.

"Svarīgi šo plānu izstrādāt ļoti pārdomāti, lai tas nebūtu jāgroza tik bieži kā līdzšinējais attīstības plāns," viņš sacīja. Attīstības plānojuma pirmo redakciju sabiedrības un deputātu apspriešanai iecerēts nodot nākamā gada janvārī.

Līdz šim plāna izstrādē jau sagatavoti pētījumi par situāciju Rīgā un vispārējo ekonomisko situāciju pilsētā, sagatavots projekts Rīgas ilgtermiņa attīstības stratēģijai, kā arī iesākti vēl vairāki pētījumi - par dabas pamatnes pētīšanu, demogrāfiskās situācijas analīzi, mājokļu jomas problēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!