Foto: Publicitātes foto
Jaunajam Rucavas novada domes priekšsēdētājam Jānim Veitam ("Mūsmājas") vēl jāpierāda sevi darbos, pauda domes priekšsēdētāja vietnieks Romārs Timbra (LZS), kurš vakar arī piekrita kandidēt uz domes vadītāja amatu.

"Varētu teikt, ka jā. Gan domes deputātiem, gan pašvaldības darbiniekiem un novada iedzīvotājiem bija jāsaprot, kas notiks tālāk," uz jautājumu, vai ir apmierināts ar domes lēmumu, teica Timbra.

Viņš pats piekrita piedalīties domes priekšsēdētāja vēlēšanās, lai dome nepaliktu bez vadītāja, jo līdz pēdējām brīdim deputāti nevarēja vienoties par kandidātu, kas apmierinātu visus.

Timbra, kurš jūnijā bija viens no tiem, kas no amata rosināja atbrīvot iepriekšējo domes priekšsēdētāju Irēnu Šustu ("Mūsmājas"), pauda cerību, ka dome spēs nostrādāt līdz nākamā gada 3. jūnija pašvaldību vēlēšanām, taču atzīst, ka deputātu vidū vienotības nav. Jautāts, vai deputāti vēl līdz vēlēšanām varētu rosināt jaunā domes vadītāja atcelšanu no amata, Timbra pauda: "Lai viņa darbi parāda."

Jau ziņots, ka Rucavas novada deputāti ceturtdien ārkārtas sēdē beidzot spēja vienoties un par domes priekšsēdētāju ievēlēja Jāni Veitu ("Mūsmājas").

Balsošanai tika izvirzīti divi kandidāti - deputāts Veits, kurš jūlija beigās jau tika virzīts šim amatam, un domes priekšsēdētāja vietnieks Romārs Timbra (LZS). Veitu amatam izvirzīja Viktors Čamans ("Novada attīstībai"), savukārt Timbru - Liena Trumpika ("Duvzare").

Timbra saņēma trīs balsis "par" un piecas "pret", vienam deputātam balsojumā atturoties. Savukārt Veitu izdevās ievēlēt ar piecām balsīm "par". Četri deputāti balsoja pret viņu.

Tāpat jau ziņots, ka 6. jūnijā no amata tika atbrīvota Rucavas novada domes priekšsēdētāja Irēna Šusta ("Mūsmājas").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!