Foto: Publicitātes attēli
Ceturtdien, 26. martā, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) izplatītajā Covid-19 saslimšanas izplatības Latvijas kartē redzams, ka Salaspils un Garkalnes novados saslimušo skaits par vienu iedaļu palielinājies – tagad šie novadi ir zonā no sešiem līdz 10 saslimušajiem.

SPKC veidotajā interaktīvajā kartē redzams, ka Rīgā ir konstatēts vairāk nekā 100 saslimušo, bet pārējās pilsētās un novados to skaits nepārsniedz 20.

Visvairāk saslimušo – 76 – ir vecuma grupā no 30 līdz 39 gadiem. 24 saslimušajiem ir vairāk nekā 60 gadi.

Jau ziņots, ka pēdējā diennaktī veikti 817 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet saslimšana apstiprināta 23 cilvēkiem. Latvijā kopumā reģistrēti 244 saslimšanas gadījumi.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā izsludināta ārkārtas situācija, kas būs spēkā līdz 14. aprīlim.

Ņemot vērā esošo epidemioloģisko situāciju, no trešdienas, 18. marta, īpaši piesardzības pasākumi būs attiecināti uz personām, kuras ir atgriezušās no ārvalstīm, vairs neizdalot specifisku valstu grupu, portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijā (VM).

Trešdien, 25. martā, SPKC epidemiologi, veicot reģistrēto Covid-19 gadījumu epidemioloģisko izmeklēšanu, konstatējuši, ka pieci saslimušie nevar norādīt, ka bijuši ārzemēs vai viņiem ir bijis kontakts ar apstiprinātu Covid-19 saslimušo vai personu, kura bijusi ārzemēs. Līdz ar to nav nosakāma epidemioloģiskā ķēde, kas nozīmē, ka Latvijā tiek konstatēti pirmie Covid-19 gadījumi, kas saistīti ar vietējo jaunā koronavīrusa transmisiju sabiedrībā. Šie reģistrēti saslimšanas gadījumi konstatēti Rīgā. Vīrusa transmisija sabiedrībā novērota vairākās ES valstīs, t. sk. Lietuvā un Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!